Fall från Allmänna reklamationsnämnden

2011-09-28
Gun och Albert köpte ett gasoldrivet kylskåp av Zäta Caravan i Genevad inför husbilssäsongen. Det skulle placeras utomhus eftersom Gun led av elallergi.
2011-09-28
Klänningen, broderad med pärlor och stenar, som Nadja lämnat in för tvätt hos Triangeltvätten AB i Malmö hade kostat henne 800 US dollar.
2011-09-28
Siv hade lämnat ett förtält till tvätt och impregnering hos Tvätt- Mäster i Älvängen.
2011-09-28
Den pelletseldade braskaminen som Knut köpt i januari för 43 900 kronor blev obrukbar i november när väggfläkten till kaminen gick sönder.
2011-09-28
Sven anlitade Ventilationsservice Magnus Kristiansson AB i halmstad för att få installerat ett ventilationssystem för att sänka både radonhalten i bostaden och de dyra elräkningarna.
2011-08-26
Bertil köpte ett kök och montering av det hos Küchen Nordic AB i Stockholm. Det kostade allt som allt 220 000 kronor. Vid monteringen skadades en bänkskiva som måste bytas ut. Ersättningsskivan var för kort, och det var fel även på en tredje skiva.
2011-08-26
Muntligen hade Alf fått veta att Borgs Bil AB i Vällingby skulle ha ”ett par tusen” för att sanera tanken på hans Landrover, vilket behövdes efter en feltankning. Fakturan på arbetet gick på 11 055 kronor. Alf vände sig till ARN med krav på prisavdrag med 6 000 kronor. Bolaget ifrågasatte att någon där skulle ha sagt att jobbet skulle komma att kosta ”ett par tusen”.
2011-08-26
Pelletsbrännaren som Hanna köpt hos MBS VVS & Värmeservice AB i Hudiksvall i juli 2006 slutade fungera som den skulle i oktober 2008. I november 2009 gick det inte att starta den. En reparatör från bolaget försökte komma till rätta med felet ett antal gånger med långa väntetider emellan utan att det lyckades helt.
2011-08-26
I juni, lagom till segelsemestern, försåg Leif sin båt med en LCD-tv som han köpt hos NetOnNet AB i Borås för 2 490 kronor. Det blev inte så mycket tittande på sommaren, men när det blev höst och han tagit hem tv:n upptäckte han att skärmbilden var utdragen i över- och underkant. Han reklamerade detta i slutet av januari året därpå.
2011-08-26
Gregor Almergren GTG Transport i Stockholm svarade för den transport av möbler till Tel Aviv som Astrid beställt och betalat med 14 100 kronor. Under transporten blev skivan på ett bord illa skadad. Företaget sa att det berodde på dålig emballering. Astrid tyckte att bolaget borde ha sagt något om detta när hon lämnade in möblerna.
2011-08-26
Rune köpte en bil på avbetalning av Wasa Kredit i Stockholm och betalade av på den i 15 månader. När han sedan blev arbetslös lämnade han in bilen till försäljning till KVD Bilauktioner AB. Han fick då ett mottagningsbevis som visade att bolaget tagit emot bilen på uppdrag av Wasa Kredit. Ändå kom ett slutkrav därifrån på 9 948 kronor. Det ville han inte betala.
2011-08-26
Reguljärflygresan med Iberia från Stockholm till Madrid som Nina skulle ha åkt med blev inställd. Hon blev inte ombokad utan måste köpa en biljett av ett annat bolag till ett flyg dagen därpå. Det gjorde att hon fick extra utgifter, och hon krävde Iberia på kompensation med 400 euro och skadestånd med 5 395 kronor.
2011-08-26
Mårten ville ha taket på huset omlagt med betongpannor och anlitade Byggmästar’n i Bohuslän AB i Munkedal för arbetet, som skulle kosta från cirka 80 000 till 130 000 kronor. Sedan han gjort beställningen ändrade han sig och ville ha tegelpannor i stället. Bolaget sa att det skulle höja materialkostnaden med ungefär det dubbla.
2011-07-27
Gun gjorde muntligen upp om ett specialavtal med Träna Lätt i Örebro om att få fri tillgång till träning i fyra månader för 199 kronor i månaden och rätt att bryta avtalet efter denna tid. Innan hon skrev på avtalet frågade hon flera gånger om inga andra kostnader tillkom och fick svaret att det gjorde det inte.
2011-07-27
Axel tecknade ett mobiltelefonabonnemang hos Telia Sonera ge­nom Aircall Direct AB. En mobil­telefon följde med i avtalet, men den uppfyllde inte de krav som Axel hade och han begärde att få ångra hela köpet enlig distansavtalslagen.
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage