2012-02-22

Bud mot bud, ord mot ord

Vem kunde betala mest för lägenheten som Göran ville ha? När han gav sig in i budgivningen sa mäklare Katja åkerberg på Svensk fastighetsförmedling att det fanns en annan spekulant som bjöd 2 875 000 kronor. Han höjde till 2 900 000. Motbudet blev då 2 925 000 enligt mäklaren. Göran höjde och vann sedan budgiv­ningen med 2 936 000 kronor.

Efter några månader kontak­tade han den andra spekulanten och fick då veta att hon inte lagt något högre bud är 2 800 000. Han ansåg då att mäklaren agerat felaktigt. Det var falskt det hon sagt om bud som den andra lagt, och han begärde 110 000 kronor i skadestånd.

Mäklaren nekade till att hon hade angivit ”fejkade” bud. Hon hade en helt annan syn på hur budgivningen hade gått till. Innan våningen var klar för visning hade den andra spekulanten sagt att hon var beredd att betala cirka 2 900 000 kronor. Vid en enskild visning blev hennes bud 2 800 000. efter diskussion med säljaren blev det bestämt att hon skulle få köpa lägenhe­ten för 2 875 000 kronor. innan kontraktet var skrivet kom Göran in i bilden. Buden höjdes på ömse håll tills han gav ett bud som avgjorde saken.

ARN påpekade att den som påstår att någon annan har age­rat felaktigt också måste kunna bevisa sitt påstående. Göran kunde inte visa att mäklaren agerat falskt, och därmed avslog nämnden hans begäran om skadestånd.

Redaktör: Gudrun Hjelte

Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Kommentera gärna våra artiklar, men tänk på att Råd & Rön inte har möjlighet att ge personlig rådgivning. Vänligen vänd dig till din kommunala konsumentrådgivare.

Namn
E-post
Rubrik
Kontrollfråga för att stoppa spam:
vad blir 2+1? (Skriv svaret med bokstäver.)
Kommentar
Jag godkänner Råd & Röns regler för kommentarer
  Skicka
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage