2012-02-22

Hård komfort

Det skulle vara extra hård hård­ hetsgrad på de två sofforna som Aina köpte för 43 280 kronor hos natuzzi i Stockholm. Det hade hon sagt till om innan sofforna, en tvåsits och en tresits, levere­rades. inom kort upptäckte hon att tvåsitssoffan motsvarade be­ ställningen men att tresitssoffan var alldeles för mjuk. Hon ville ha den utbytt, men säljaren hävdade att hon fått det hon beställt: två soffor med hård komfort. Det fanns inget som hette extra hård komfort.

En inredningsarkitekt och en tapetserarmästare granskade sofforna och kom fram till att det var markant skillnad mellan dem. Tresitsaren var avsevärt mjukare än tvåsitsaren och hade andra fel som gjorde att Aina inte behövde godta den. ARN ansåg att felen borde kunna rättas till utan kostnad för henne. Gick inte det borde natuzzi byta ut soffan. Så blev det och Aina fick en helt ny soffa.

Redaktör: Gudrun Hjelte

Kommentarer

Natuzzi soffa
Jag har också problem med Natuzzi, min tresitsiga soffa har ingen stoppning kvar efter 2år8mån man sitter på en planka. Medans den tvåsitsiga soffan är helt okej, och dom är köpta samtidigt. Stalands Möbler lämnade ärendet till reklamation hos Natuzzi och efter han varit hemma hos mig föreslog han att jag skulle betala 2.000:- för ny stoppning. Men jag vägrar en så dyr soffa ska hålla mer än 2,8 år, och på den vägen är det. Jag vet att garantin är 2 år men varför är den andra soffan okej om det inte är slarv i Rumänien där soffan tillverkats.
Maria Nordlöf | 2013-09-23 | Anmäl
Rapportera
Soffor
Vill gärna höra Råd o Röns kommentar
Maria Norlöf | 2013-10-02 | Anmäl
Rapportera
Hänvisning
Hej,
vi har tyvärr inte möjlighet att rådge enskilda fall. Ett tips är att vända dig till konsumentvägledaren i din kommun.
Råd & Rön | 2013-10-03 | Anmäl
Rapportera

Kommentera

Kommentera gärna våra artiklar, men tänk på att Råd & Rön inte har möjlighet att ge personlig rådgivning. Vänligen vänd dig till din kommunala konsumentrådgivare.

Namn
E-post
Rubrik
Kontrollfråga för att stoppa spam:
vad blir 2+1? (Skriv svaret med bokstäver.)
Kommentar
Jag godkänner Råd & Röns regler för kommentarer
  Skicka
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage