Artiklar

2013-03-13
Tv-spelsutvecklare betalar vapentillverkare stora pengar för att få använda gevär och automatvapen i sina spel.
2013-01-23
De senaste åren har påsarna med nötter och torkad frukt ökat explosionsartat i handeln. Råd & Rön har tittat närmare på innehållet.
2013-01-17
Ränte-, aktie- eller blandfonder, hög eller låg risk, avgifter och avkastning – det är mycket du måste tänka på när du väljer fond. Men det finns hjälp att få på nätet.
2013-01-08
Tv-tillverkarna hävdar att deras apparater blir allt smartare. Men appar och internetfunktioner i din tv kan helt plötsligt sluta att fungera. Då är risken stor att du hamnar mellan två stolar.
2012-12-12
Se upp i gallerian för säljare från Mobilizera. Eftersom de säljer utan fast butikslokal är dina konsumenträttigheter begränsade. Många har blivit lurade.
2012-12-10
Råd & Röns testchef pratar etisk leksakstillverkning i TV4.
2012-11-23
Det Gunnar Olsson inte vet om försäkringar är inte värt att veta. Som chef för Konsumenternas försäkringsbyrå har han lotsat oss konsumenter genom försäkringsdjungeln sedan 1980-talet. Råd & Rön bad honom lista sina bästa försäkringstips.
2012-11-22
Nu är det snart dags igen för det populära nyårslöftet: Sluta röka. Men hur? Du kan prova en gratis app i mobilen eller boka en endagskurs för flera tusen kronor.
2012-11-09
Alla internetsidor du besöker, varje sökning och tangentklick kan övervakas av andra. Flera amerikanska konsumentorganisationer anser att det har gått för långt och vill ha starkare lagar för att skydda privatlivet.
2012-11-06
Fem av de brandvarnare vi testade förra hösten klarade inte av att varna för rök eller brand enligt standardkraven. En av dessa säljs fortfarande, visar vår rundringning.
2012-10-29
Agneta hörde plötsligt mycket sämre. Hon gick till sin hörselmottagning och erbjöds att köpa nya hörapparater för 17 000 kronor, trots att hon kostnadsfritt likaväl hade kunnat omprogrammera sina gamla.
2012-10-25
En ”mass-svimning” genomfördes i dag i Stockholm, i protest mot kambodjanska textilarbetares usla villkor.
2012-10-01
Råd & Röns testchef Ronny Karlsson pratar om vårt test av 15 löparjackor i TV4.
2012-09-25
När Råd & Rön lät testa tio olika ekologiska olivoljor i ett laboratorium visade sig flera innehålla rester av giftiga bekämpningsmedel.
2012-09-25
Rutavdraget, skatteavdraget för hushållstjänster, har gjort en svart marknad åtminstone lite grå. Varför betala svart när du kan få ett vitt jobb för halva priset?
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage