Guider

2014-03-26

Hyr bil utan överraskningar

Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på. Läs hela artikeln
2014-02-26

Ta tvisten till tinget

Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till. Läs hela artikeln
2014-01-22

Så undviker du onödiga försäkringar

Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren. Läs hela artikeln
2013-11-27

Övervinn mörket

Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas. Läs hela artikeln
2013-09-24
Ett bostadslån är för många av oss det största lån vi tar i livet. Men du har stora möjlighet att förhandla. Råd & Rön ger dig tips.
2013-08-30
När alla svenskar har fondandelar via pensionssystemet har finansiell rådgivning blivit ”big business”. Men dåliga råd kan stå dig dyrt.
2013-05-22
Blir du skadad på resan kan kostnaderna bli skyhöga om du inte har rätt försäkring. Råd & Rön reder ut vad det är du verkligen behöver.
2013-04-24
Att anlita en fastighetsmäklare kräver en del förarbete. Råd & Rön hjälper dig med de viktigaste kom ihåg-stolparna.
2013-03-20
Att flytta gör man inte i en handvändning. Man ska packa, adressändra, transportera, städa, lämna nycklar, packa upp och samtidigt ha koll på livet i övrigt.
2013-01-16
Håll koll på ditt elavtal och spara tusenlappar. Råd & Rön visar hur du gör bästa möjliga elaffär.
2012-11-26
Internet gör det enkelt att handla från såväl grannstaden som Hongkong. Men när du lämnar Sveriges gränser med datormusen gäller andra regler.
2012-10-19
Vad gäller om flyget är försenat eller bagaget försvinner? Vi tipsar om hur du reser med minsta möjliga trassel.
2012-09-24
Sortera förpackningar – varför ska man göra det? Jo, för att det är mindre miljöbelastande och mer ekonomiskt att tillverka nya produkter av återvunnet material än av nytt.
2012-08-29
Om du är missnöjd med något du har köpt kan du få saken prövad i Allmänna reklamationsnämnden. Det kostar ingenting.
2012-06-25
Att förvandla trädgårdens ris och grenar och frodigt gräsklipp till härlig, brun mylla är inte så krångligt som det kanske verkar.
 

Våra guider

 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
 • Ta tvisten till tinget

  Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
 • Så undviker du onödiga försäkringar

  Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
 • Övervinn mörket

  Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
1 av 3
 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Varning för fulsälj

fulsälj

Allt fler luras att köpa dyra abonnemang när de tror att de bara köper en telefon eller surfplatta.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och dator

omslag nr 3 - 2014