Guider

2014-06-18

Så solar du säkert i sommar

Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder. Läs hela artikeln
2014-05-30

Res rätt med pass & visum

Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan. Läs hela artikeln
2014-04-24

På kurs som konsument

En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs. Läs hela artikeln
2014-03-26

Hyr bil utan överraskningar

Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på. Läs hela artikeln
2014-02-26
Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
2014-01-22
Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
2013-11-27
Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
2013-09-24
Ett bostadslån är för många av oss det största lån vi tar i livet. Men du har stora möjlighet att förhandla. Råd & Rön ger dig tips.
2013-08-30
När alla svenskar har fondandelar via pensionssystemet har finansiell rådgivning blivit ”big business”. Men dåliga råd kan stå dig dyrt.
2013-05-22
Blir du skadad på resan kan kostnaderna bli skyhöga om du inte har rätt försäkring. Råd & Rön reder ut vad det är du verkligen behöver.
2013-04-24
Att anlita en fastighetsmäklare kräver en del förarbete. Råd & Rön hjälper dig med de viktigaste kom ihåg-stolparna.
2013-03-20
Att flytta gör man inte i en handvändning. Man ska packa, adressändra, transportera, städa, lämna nycklar, packa upp och samtidigt ha koll på livet i övrigt.
2013-01-16
Håll koll på ditt elavtal och spara tusenlappar. Råd & Rön visar hur du gör bästa möjliga elaffär.
2012-11-26
Internet gör det enkelt att handla från såväl grannstaden som Hongkong. Men när du lämnar Sveriges gränser med datormusen gäller andra regler.
2012-10-19
Vad gäller om flyget är försenat eller bagaget försvinner? Vi tipsar om hur du reser med minsta möjliga trassel.
 

Våra guider

 • Så solar du säkert i sommar

  Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder.
 • Res rätt med pass & visum

  Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan.
 • På kurs som konsument

  En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs.
 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
1 av 3
 

Nätbutikerna säljer allt de vet om dig

måltavla

 

Så bra är VM-bollen

Brazuca

Vi har testat 11 officiella matchbollar från olika mästerskap och ligor.

 

Passa dig för USA
karta

Ett provisoriskt pass kan du få om du blir bestulen på det när du är på resa. Men inte alla länder accepterar passtypen.

 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 6 - 2014