Guider

2014-08-19

Planera för bästa träningskortet

De lata sommardagarna går mot sitt slut - dags att ta tag i vardagen och träningen. Men läs på innan du skriver under gymavtalet. Råd & Rön har studerat det finstilta. Läs hela artikeln
2014-06-18

Så solar du säkert

Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder. Läs hela artikeln
2014-05-30

Res rätt med pass & visum

Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan. Läs hela artikeln
2014-04-24

På kurs som konsument

En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs. Läs hela artikeln
2014-03-26
Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
2014-02-26
Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
2014-01-22
Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
2013-11-27
Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
2013-09-24
Ett bostadslån är för många av oss det största lån vi tar i livet. Men du har stora möjlighet att förhandla. Råd & Rön ger dig tips.
2013-08-30
När alla svenskar har fondandelar via pensionssystemet har finansiell rådgivning blivit ”big business”. Men dåliga råd kan stå dig dyrt.
2013-05-22
Blir du skadad på resan kan kostnaderna bli skyhöga om du inte har rätt försäkring. Råd & Rön reder ut vad det är du verkligen behöver.
2013-04-24
Att anlita en fastighetsmäklare kräver en del förarbete. Råd & Rön hjälper dig med de viktigaste kom ihåg-stolparna.
2013-03-20
Att flytta gör man inte i en handvändning. Man ska packa, adressändra, transportera, städa, lämna nycklar, packa upp och samtidigt ha koll på livet i övrigt.
2013-01-16
Håll koll på ditt elavtal och spara tusenlappar. Råd & Rön visar hur du gör bästa möjliga elaffär.
2012-11-26
Internet gör det enkelt att handla från såväl grannstaden som Hongkong. Men när du lämnar Sveriges gränser med datormusen gäller andra regler.
 

Våra guider

 • Planera för bästa träningskortet

  De lata sommardagarna går mot sitt slut - dags att ta tag i vardagen och träningen. Men läs på innan du skriver under gymavtalet. Råd & Rön har studerat det finstilta.
 • Så solar du säkert

  Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder.
 • Res rätt med pass & visum

  Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan.
 • På kurs som konsument

  En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs.
1 av 3
 

Så vill (inte) partierna skydda dig

tabell

Därför är FI bäst och Centern sämst för dig som konsument.

 

Nätbutikerna säljer allt de vet om dig

måltavla

 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 7 - 2014