Alla våra tester
 

Nyheter

2012-03-21

Konsumentfrågan: Får jag reklamera trasig tv?

Få vet sina rättigheter till reklamation. Maria Wiezell på KonsumentCentrum svarar på en fråga som många undrar över. Läs hela artikeln
2012-02-28

Konsumentfrågan: Kan jag ångra skidhyran?

Konsumentvägledare Maria Wiezell berättar vad som gäller när du hyr skidutrustning. Läs hela artikeln
2012-02-22

Här är Råd & Röns senaste Svarta listan

Hantverkarklåparna är fler än någonsin på Råd & Röns senaste Svarta lista. Läs hela artikeln
2012-02-22

Betala inga fulfakturor

Har du fått en faktura för något som du inte har beställt? Då ska du inte betala den, uppmanar Konsu­ment Europa, som på senare tid fått in många frågor gällande varor som inte beställts. Läs hela artikeln
2012-02-22
Är du road av siffror och nyfiken på vad din gamla veckopeng, förs­ta timlön eller något annat dylikt motsvarar i dagens penningvärde?
2012-02-22
Antalet obetalda sms-lån som kommer in till Kronofogdemyndig­ heten ökade förra året med 18 procent. Totalt fick man in över 33 000.
2012-02-22
För första gången någonsin minskar barnfamiljerna sina inköp på stormarknader. I stället handlar de mer i butiker som ligger närmare bostaden. Trendbrottet framgår av statistik från researchföretaget GFK.
2012-02-22
Är din bil tillräckligt säker och skulle den klara en frontal­krock? På Råd & Röns webb­plats www.radron.se/krocktest hittar du det senaste krocksäkerhetstestet från Euro NCAP.
2012-02-22
Reklamombudsmannen, RO, tog emot rekordmånga anmälning­ar förra året – 1 000 stycken. Det är nästan en fördubbling jämfört med 2010. flest ärenden, 40 procent, handlade om könsdiskri­ minerande reklam.
2012-02-22
Nu ska alla risprodukter från Kina analyseras för GMO vid EU:s gränskotroller. Det har EU-kommissionen beslu­tat, uppger Livsmedelsverket.
2012-02-22
Arbetslöshet, bolåneräntor, börsras ... nej, enligt en Sifo­ undersökning är det inte sådant som svensken oroar sig mest oroliga för. Det är elpriset.
2012-02-22
I en kontroll av Led-lampor som elsäkerhetsverket gjort var hälften så dåliga att de belades med försäljningsförbud. Lam­porna störde andra elektriska pro­dukter. Kontrollen av Led-lampor fortsätter under 2012.
2012-02-22
Fel typ av kontokort kan stå dig dyrt. avgifterna varierar och försäkringarna som korten är kopplade till fungerar olika. Men nu kan du enkelt jämföra 94 olika kontokort med varandra på ett och samma ställe.
2012-02-22
Råd & Rön kunde i förra numret (1/2012) berätta om Anna Sossi i Stockholm som gick miste om ett större ROT- avdrag i samband med en köksrenovering.
2012-02-22
Nu är det bevisat! Du blir intelligentare av fisk – något som barn sedan länge fått höra när de inte velat äta upp fisken på tallriken.
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage