Alla våra tester
 
2012-02-22

Här är Råd & Röns senaste Svarta listan

Hantverkarklåparna är fler än någonsin på Råd & Röns senaste Svarta lista.

Antalet hantverkare sticker ut på listan. Och det är ofta fråga om mycket pengar. Dyra badrums- och köksrenoveringar där besiktningen visar att klåpare varit framme och kanske hela inredningen måste rivas och göras om. Men också mindre tvister, där man kan fråga sig varför företagen inte gör klart målningen, byter ut de felande glasskivorna eller vad det kan vara fråga om.

Anlitar du hantverkare gäller de klassiska råden: Ha ett skriftligt avtal och betala aldrig i förskott. Kolla referenser, det gäller såväl hantverkare som bilhandlare. En enkel Google-sökning på företaget kan ge tips från missnöjda kunder.

När det gäller bilföretag är det fler än tidigare som hunnit gå i konkurs eller försvunnit på annat sätt innan tvisten lösts. Vi publicerar företagens namn ändå; många har en tendens att dyka upp igen under snarlikt eller annat namn.

Nonchalanta flygbolag

Flera stora, internationella flygbolag är märkligt nonchalanta mot sina kunder och mot ARN:s beslut. Åtskilliga konsumenter vittnar om att det kan vara hopplöst att över huvud taget få kontakt med flygbolagens kundtjänster

I andra fall får man ett artigt mejl att bolaget högaktningsfullt struntar i ARN:s beslut. Visst, du kan gå vidare och stämma bolaget inför tingsrätt. Men det förutsätter att bolaget har en svensk filial, i annat fall står du dig slätt. Något att tänka på när man numera själv oftast bokar sina flygbiljetter på nätet.

 

Här hittar du Svarta listan - februari 2012

Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Namn
E-post
Rubrik
Kontrollfråga för att stoppa spam:
vad blir 2+1? (Skriv svaret med bokstäver.)
Kommentar
Jag godkänner Råd & Röns regler för kommentarer
  Skicka
 

Våra guider

 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
 • Ta tvisten till tinget

  Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
 • Så undviker du onödiga försäkringar

  Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
 • Övervinn mörket

  Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
1 av 3
 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Varning för fulsälj

fulsälj

Allt fler luras att köpa dyra abonnemang när de tror att de bara köper en telefon eller surfplatta.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och dator

omslag nr 3 - 2014