Alla våra tester
 
2012-02-22

Här är Råd & Röns senaste Svarta listan

Hantverkarklåparna är fler än någonsin på Råd & Röns senaste Svarta lista.

Antalet hantverkare sticker ut på listan. Och det är ofta fråga om mycket pengar. Dyra badrums- och köksrenoveringar där besiktningen visar att klåpare varit framme och kanske hela inredningen måste rivas och göras om. Men också mindre tvister, där man kan fråga sig varför företagen inte gör klart målningen, byter ut de felande glasskivorna eller vad det kan vara fråga om.

Anlitar du hantverkare gäller de klassiska råden: Ha ett skriftligt avtal och betala aldrig i förskott. Kolla referenser, det gäller såväl hantverkare som bilhandlare. En enkel Google-sökning på företaget kan ge tips från missnöjda kunder.

När det gäller bilföretag är det fler än tidigare som hunnit gå i konkurs eller försvunnit på annat sätt innan tvisten lösts. Vi publicerar företagens namn ändå; många har en tendens att dyka upp igen under snarlikt eller annat namn.

Nonchalanta flygbolag

Flera stora, internationella flygbolag är märkligt nonchalanta mot sina kunder och mot ARN:s beslut. Åtskilliga konsumenter vittnar om att det kan vara hopplöst att över huvud taget få kontakt med flygbolagens kundtjänster

I andra fall får man ett artigt mejl att bolaget högaktningsfullt struntar i ARN:s beslut. Visst, du kan gå vidare och stämma bolaget inför tingsrätt. Men det förutsätter att bolaget har en svensk filial, i annat fall står du dig slätt. Något att tänka på när man numera själv oftast bokar sina flygbiljetter på nätet.

 

Här hittar du Svarta listan - februari 2012

Kommentarer

bara spara
jag har fått ett elavtal med möndals energi som är dyrare än mitt gamla avtal genom bara spara har försökt att ändra det men dom säger att det inte går att ändra för jag har klagat försent med medlemsrabatt i varbergsortens elkraft så diffar det med knappt 500 kr på ett århan på bara spara tycte att det var ointressant häls jan ove
jan ove rosander | 2015-03-23 | Anmäl
Rapportera

Kommentera

Kommentera gärna våra artiklar, men tänk på att Råd & Rön inte har möjlighet att ge personlig rådgivning. Vänligen vänd dig till din kommunala konsumentrådgivare.

Namn
E-post
Rubrik
Kontrollfråga för att stoppa spam:
vad blir 2+1? (Skriv svaret med bokstäver.)
Kommentar
Jag godkänner Råd & Röns regler för kommentarer
  Skicka
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage