Alla våra tester
 
2012-02-22

Här är Råd & Röns senaste Svarta listan

Hantverkarklåparna är fler än någonsin på Råd & Röns senaste Svarta lista.

Antalet hantverkare sticker ut på listan. Och det är ofta fråga om mycket pengar. Dyra badrums- och köksrenoveringar där besiktningen visar att klåpare varit framme och kanske hela inredningen måste rivas och göras om. Men också mindre tvister, där man kan fråga sig varför företagen inte gör klart målningen, byter ut de felande glasskivorna eller vad det kan vara fråga om.

Anlitar du hantverkare gäller de klassiska råden: Ha ett skriftligt avtal och betala aldrig i förskott. Kolla referenser, det gäller såväl hantverkare som bilhandlare. En enkel Google-sökning på företaget kan ge tips från missnöjda kunder.

När det gäller bilföretag är det fler än tidigare som hunnit gå i konkurs eller försvunnit på annat sätt innan tvisten lösts. Vi publicerar företagens namn ändå; många har en tendens att dyka upp igen under snarlikt eller annat namn.

Nonchalanta flygbolag

Flera stora, internationella flygbolag är märkligt nonchalanta mot sina kunder och mot ARN:s beslut. Åtskilliga konsumenter vittnar om att det kan vara hopplöst att över huvud taget få kontakt med flygbolagens kundtjänster

I andra fall får man ett artigt mejl att bolaget högaktningsfullt struntar i ARN:s beslut. Visst, du kan gå vidare och stämma bolaget inför tingsrätt. Men det förutsätter att bolaget har en svensk filial, i annat fall står du dig slätt. Något att tänka på när man numera själv oftast bokar sina flygbiljetter på nätet.

 

Här hittar du Svarta listan - februari 2012

Kommentarer

Inga kommentarer

Kommentera

Namn
E-post
Rubrik
Kontrollfråga för att stoppa spam:
vad blir 2+1? (Skriv svaret med bokstäver.)
Kommentar
Jag godkänner Råd & Röns regler för kommentarer
  Skicka
 

Våra guider

 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
 • Så prutar du bäst

  Det går att pruta även i Sverige. Vi ger dig tipsen för hur du förhandlar dig till bästa priset.
 • Så hyr du ut bostaden i andra hand

  Lagarna för att hyra ut i andra hand har ändrats. Råd & Rön ger tips och förklarar reglerna för hyresrätt, bostadsrätt och villa.
1 av 3
 

Besprutat grönt te
grönt te

Flera teer lever inte upp till sitt nyttiga rykte. Snarare är de hälsofarliga.

 

Giftigt mode
giftigt tryck på t-shirts

Trycken på t-shirtar innehåller riktigt otrevliga kemikalier.