Mat, hälsa & skönhet

 
 
Test - Ostar, opastöriserade
2014-06-26

Ostar, opastöriserade

Smakrika dessertostar kan lyfta en maträtt eller vara en fin avslutning på middagen. Men de opastöriserade ostarna kan ha en kraftigare och mer varierad smak än de pastöriserade. De kan också bära på riktigt ruggiga bakterier. Råd & Rön har analyserat bakteriehalten i 29 ostar.
 
 
 
Test - Antirynkkrämer
2014-05-21

Billigaste krämen minst menlös

Krämerna som lovar vrida tillbaka klockan för huden har inte mer effekt än en vanlig fuktkräm. Bäst effekt har testets absolut billigaste kräm. 

 
 
 
Test - Pasta
2014-04-23

Så god och nyttig är fiberpastan

Fibrer och fullkorn används flitigt i marknadsföringen av pasta. Vi har låtit ett labb analysera hur mycket fibrer det egentligen är i pastan. Vår smakpanel har också fått provsmaka varje pastasort.

 
 
 
Test - Kaffekapslar
2014-02-26

Kapselkaffe - bekvämt men dyrt

Vill du dricka en espresso i farten, eller bara njuta en liten kopp i lugn och ro utan att brygga en stor kanna? Råd & Rön har testat 19 olika sorters kaffekapslar.

 
 
 
Test - Eltandborstar
2014-01-22

Full fräs med eltandborsten

Eltandborstarna i Råd & Röns test kostar mellan 200 och 2 000 kronor. Tandborsten i topp är en av de lite dyrare varianterna, men även den billigaste borsten räcker långt.

 

Våra guider

 • Så solar du säkert i sommar

  Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder.
 • Res rätt med pass & visum

  Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan.
 • På kurs som konsument

  En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs.
 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
1 av 3
 

Nätbutikerna säljer allt de vet om dig

måltavla

 

Så bra är VM-bollen

Brazuca

Vi har testat 11 officiella matchbollar från olika mästerskap och ligor.

 

Passa dig för USA
karta

Ett provisoriskt pass kan du få om du blir bestulen på det när du är på resa. Men inte alla länder accepterar passtypen.

 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 6 - 2014