Tvättmaskiner - bäst i test

En bra tvättmaskin behöver inte kosta skjortan, det finns bra och billiga maskiner. 

 

Tvättmaskinstestet  har vässats i år för att bli mer aktuellt och verklighetstroget. Vi har testat  42  normalstora och frontmatade tvättmaskiner och utsett en vinnare

 

– Vi skruvar regelbundet på våra testprogram för att reflektera ändrade konsumentvanor, samt förhindra att tvättmaskinstillverkare anpassar sina modeller för att göra bra ifrån sig på just de aspekter vi testar, säger Ronny Karlsson, testchef på Råd & Rön.

När du köper testet får du även tillgång till 2013 års tvättmaskinstest, med maskiner som står sig väl i konkurrensen på marknaden.

Köp detta test för 45 kr

Ring till 0900-88 80 145 och ange koden 20182
Du loggas in automatiskt.

Allt detta ingår

Test - Tvättmedel

Överlägsen vinnare

Te är den absolut svåraste fläcken för kulörtvättmedel, och hittills har ingen av tillverkarna lyckats i våra tester. Förrän nu.

Tvättguide

8 smarta tips för tvättstugan

Så tvättar du för bästa resultat för både kläder och miljö.

Test - tvättmaskiner 2013

Tvätt i alla format

Dagens tvättmaskiner tvättar bra, men sköljer sämre. Råd & Rön har testat 77 tvättmaskiner, både front- och toppmatade samt kompaktmaskiner.

Test - Torktumlare

Torrt utan skrynklor

Priserna sjunker på moderna och energisnåla torktumlare med värmepump. Men vissa klarar inte av att torka kläderna utan att skrynkla eller skada dem.

Test - Tvätt- och torkmaskin

Bra när du bor trångt

En kombinerad tvätt och tork är kanske enda alternativet om utrymmet är trångt. Men den som köper en tvättork bör vara medveten om dess begränsning.

Test - Strykjärn

Skrynkligt värre hos vissa

Fler av ångstrykjärnen  klarar inte att leverera ånga vid lägre temperaturer i Råd & Röns test.