Artiklar

2012-06-21
Lokala busstransporter anses som en del i en paketresa om man köper dem tillsammans med boende. Det är innebörden av en ny dom i förvaltningsrätten i Stockholm.
2012-06-19
Lars Hedberg kan inte se vad hans nyinköpta kyl och frys håller för temperaturer. Företagets kundtjänst skyller på ett EU-direktiv. Men ett sådant direktiv finns inte.
2012-06-15
I ett försök att bekämpa fetmaepidemin i USA ska nu restauranger bli tydligare med hur många kalorier deras rätter innehåller. Men frågan är om det kommer leda till smartare matval hos konsumenterna.
2012-06-13
Vart ska vi åka – vad ska vi göra...? Ibland är det svårt att enas kring semesterplanerna. Du kan hitta många tips på webben och i mobilens appar!
2012-06-13
Presentkort är vanliga studentgåvor. Men får de ha hur kort giltighetstid som helst?
2012-05-23
Sverige har extremt billigt och bra kranvatten. Det är vårt viktigaste livsmedel. Men förnyelse av ledningsnäten gör att vattenpriserna kan komma att stiga.
2012-05-23
De senaste åren har marknaden av energi- och hälsokakor exploderat. Men näringsexperterna är väldigt tveksamma till kakornas innehåll.
2012-05-15
Väldigt viktigt att ge husdjuret rätt medel mot fästingar. Men även rätt medel kan ge allvarliga biverkningar.
2012-05-15
Nu ska även hunden färdas säkert i bilen. Enligt Jordbruksverkets nya föreskrifter ska åtgärder vidtas för att säkra hunden vid inbromsning.
2012-05-15
Energiskt och på olika mindre trevliga sätt försöker Ryanair få dig att teckna en extra reseförsäkring.
2012-05-15
Visst kan du göra roliga fynd på de nya rabattsajterna. Men du kan också åka på rejäla blåsningar.
2012-05-15
Solen är skön – men farlig. Att ligga och pressa för att bli brun är farligt. Hudcancer är en av de vanligaste cancerformerna, och också den som ökar snabbast.
2012-05-14
Vi reser alltmer utomlands till exotiska resmål och länder som ofta ställer krav på visum. Det gäller att vara påläst eftersom det är du själv som är skyldig att se till att du har giltigt visum.
2012-05-14
Ett bra kassaskåp gör det svårare för tjuven att komma åt dina värdesaker. Men det är skillnad på skåp och skåp. Alla är inte så bra som de beskrivs.
2012-04-25
Vattnet som rinner ur kranen är bara en liten del av den vattenmängd som vi konsumerar. Genom de varor vi köper förbrukar vi också vatten – nog så viktigt att hålla reda på om man vill vara en medveten konsument.
 

Våra guider

 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
 • Ta tvisten till tinget

  Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
 • Så undviker du onödiga försäkringar

  Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
 • Övervinn mörket

  Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
1 av 3
 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Varning för fulsälj

fulsälj

Allt fler luras att köpa dyra abonnemang när de tror att de bara köper en telefon eller surfplatta.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och dator

omslag nr 3 - 2014