Artiklar

2012-06-28
Säg Betamax, Cashkortet och plastcykeln – och många tänker praktfiasko. Men var det verkligen det? Gränsen mellan flopp och fluga är hårfin, och timingen är många gånger helt avgörande.
2012-06-27
En ny utredning föreslår att Konsumentverket skapar en ny nationell enhet för konsumentvägledning. Men Sveriges Konsumenter misstänker att många kommuner helt kommer att smita från sitt konsumentansvar.
2012-06-25
Vi konsumenter har aldrig haft så stor makt som i dag. Det är lätt att dela med sig av erfarenheter. Vi kan lägga ut kritiska kommentarer om företag på nätet som ligger kvar länge och kan läsas av vem som helst.
2012-06-25
Linser säljs numera fritt, med undantag för optiker som måste göra en undersökning innan de får sälja. Men priset för den friheten kan bli högt – ögonskadorna tiodubblades förra året.
2012-06-25
Falska cigaretter, kläder, skor, sminkprodukter och läkemedel väller in över våra gränser. Tullen kan stoppa en del piratkopior men långt ifrån alla. Förfalskarna lurar samhället på miljarder.
2012-06-25
Hälsolarmen har duggat tätt kring vår älskade korv. Men även om experter vill tona ner riskerna råder de dig att äta mindre korv.
2012-06-21
Lokala busstransporter anses som en del i en paketresa om man köper dem tillsammans med boende. Det är innebörden av en ny dom i förvaltningsrätten i Stockholm.
2012-06-19
Lars Hedberg kan inte se vad hans nyinköpta kyl och frys håller för temperaturer. Företagets kundtjänst skyller på ett EU-direktiv. Men ett sådant direktiv finns inte.
2012-06-15
I ett försök att bekämpa fetmaepidemin i USA ska nu restauranger bli tydligare med hur många kalorier deras rätter innehåller. Men frågan är om det kommer leda till smartare matval hos konsumenterna.
2012-06-13
Vart ska vi åka – vad ska vi göra...? Ibland är det svårt att enas kring semesterplanerna. Du kan hitta många tips på webben och i mobilens appar!
2012-06-13
Presentkort är vanliga studentgåvor. Men får de ha hur kort giltighetstid som helst?
2012-05-23
Sverige har extremt billigt och bra kranvatten. Det är vårt viktigaste livsmedel. Men förnyelse av ledningsnäten gör att vattenpriserna kan komma att stiga.
2012-05-23
De senaste åren har marknaden av energi- och hälsokakor exploderat. Men näringsexperterna är väldigt tveksamma till kakornas innehåll.
2012-05-15
Väldigt viktigt att ge husdjuret rätt medel mot fästingar. Men även rätt medel kan ge allvarliga biverkningar.
2012-05-15
Nu ska även hunden färdas säkert i bilen. Enligt Jordbruksverkets nya föreskrifter ska åtgärder vidtas för att säkra hunden vid inbromsning.
 

Våra guider

 • Planera för bästa träningskortet

  De lata sommardagarna går mot sitt slut - dags att ta tag i vardagen och träningen. Men läs på innan du skriver under gymavtalet. Råd & Rön har studerat det finstilta.
 • Så solar du säkert

  Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder.
 • Res rätt med pass & visum

  Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan.
 • På kurs som konsument

  En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs.
1 av 3
 

Nätbutikerna säljer allt de vet om dig

måltavla

 

Passa dig för USA
karta

Ett provisoriskt pass kan du få om du blir bestulen på det när du är på resa. Men inte alla länder accepterar passtypen.

 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 6 - 2014