Artiklar

2011-11-30
Få produkter är så ofärdiga när de lanseras som dataspel. Men du har precis samma rätt att reklamera buggiga spel som andra trasiga varor.
2011-11-30
Hur dyr kan en studentmössa bli? Hur dyr som helst, när ABC-gruppen får bestämma. Grupptryck och tuffa försäljningsmetoder har gjort studentmössan till unik statussymbol.
2011-11-30
Det lilla tunna paketet under granen innehåller ofta ett presentkort. Då kan man vara säker på att mottagaren blir nöjd med gåvan – han eller hon får ju välja själv. En bra julklapp, om inte kortet glöms i en låda och giltighetstiden har gått ut när det ska lösas in.
2011-11-30
Bedragare som talar engelska med brytning ringer och påstår att du har fått virus i din dator. En ny typ av nätbedrägeri har nått Sverige.
2011-11-01
Glöm klara eller matta glödlampor. Nu är det lumen, kelvin, Ra och lysrörs-, LED- eller halogenlampor som gäller. Vi ger dig upplysning om vad du ska tänka på vid lampköp!
2011-10-26
Maten har blivit billigare i Sverige de senaste 20 åren. Priserna ligger inte längre i EU-toppen utan någonstans i mitten.
2011-10-26
Alla är med och betalar en avgift för begravningarna i vårt land via skattsedeln. Men sedan tillkommer kostnaden när man själv arrangerar en anhörigs begravning. Det kan kosta obetydligt men mycket lätt uppgå till enorma kostnader.
2011-10-26
I dag kan i stort sett vem som helst öppna salong och börja göra hål i öronen på kunder. Den vanligaste metoden har ifrågasatts, och ingreppet är inte helt riskfritt.
2011-10-26
Höstrusk och blött om fötterna betyder också att det är tid att ta hand om skorna lite extra. Butikshyllorna dignar av skovårdsprodukter. Men det är svårt att veta vad vi smörjer in våra skor med.
2011-10-26
Många konsumenter fortsätter att vara knutna till sina abonnemang, trots att de har löpt ut och utan att konsumenterna själva har lyft ett finger.
2011-10-26
Det är kul med kurs – men inte om man vid kursens slut knappt har lärt sig något. Och då kan det vara svårt att få någon rättelse.
2011-10-25
Kontaktlinser är en vara som ofta säljs via butiker på nätet. Men vad de egentligen kostar är inte alltid lätt att se. Linssäljarna har nämligen ofta olika priser beroende på hur du hittar fram till deras webbplats.
2011-10-25
Att resa kollektivt är bra för miljön, samhällsekonomin och den egna plånboken. Råd & Rön har undersökt vad resenären får betala i dag jämfört med år 2000. Det visar sig att biljettpriserna har ökat med omkring 45 procent.
2011-09-28
Höstmörkret faller, och ju mörkare det blir, desto tröttare och dystrare blir vi. Somliga mår så dåligt av bristen på ljus att de tvingas uppsöka sjukvården. Andra köper hem speciallampor eller går i ljusterapi i hopp om att det artificiella ljuset ska göra dem på bättre humör.
2011-09-28
Skriv aldrig under ett avtal som du inte har läst igenom. Det är en bra regel som allt oftare är svår att följa. Det finns exempel på avtal vid köp på internet som är hela 42 sidor långa.
 

Våra guider

 • Trimma datorn

  Känns din dator väldigt seg trots att den bara har ett par år på nacken? Vi tipsar om knepen som ger datorn spänsten åter.
 • Så bestrider du fakturan

  Hur gör du om du lurats in i ett abonnemang på nätet? Råd & Rön visar dig hur du slipper betala för strumpor, kosttillskott och annat du inte vill ha.
 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
1 av 3
 

 

Människa vs. maskin

- vem diskar bäst?

handdiskare

Vi lät tre personer diska exakt likadan disk som diskmaskinerna i vårt test.

 

Därför är fryst ibland bättre än färskt

ärter

 

6 frågor & svar om
reseförsäkringar
skylt

 

Leasa - fördelar och nackdelar

leasa bil

Leasa bilen istället för att köpa? Har du rätt körprofil kan du få både trygghet och låg månadskostnad.

 

Så maxar du odlingen i pallkragen

pallkrage