Artiklar

2011-10-26
Många konsumenter fortsätter att vara knutna till sina abonnemang, trots att de har löpt ut och utan att konsumenterna själva har lyft ett finger.
2011-10-26
Det är kul med kurs – men inte om man vid kursens slut knappt har lärt sig något. Och då kan det vara svårt att få någon rättelse.
2011-10-25
Kontaktlinser är en vara som ofta säljs via butiker på nätet. Men vad de egentligen kostar är inte alltid lätt att se. Linssäljarna har nämligen ofta olika priser beroende på hur du hittar fram till deras webbplats.
2011-10-25
Att resa kollektivt är bra för miljön, samhällsekonomin och den egna plånboken. Råd & Rön har undersökt vad resenären får betala i dag jämfört med år 2000. Det visar sig att biljettpriserna har ökat med omkring 45 procent.
2011-09-28
Höstmörkret faller, och ju mörkare det blir, desto tröttare och dystrare blir vi. Somliga mår så dåligt av bristen på ljus att de tvingas uppsöka sjukvården. Andra köper hem speciallampor eller går i ljusterapi i hopp om att det artificiella ljuset ska göra dem på bättre humör.
2011-09-28
Skriv aldrig under ett avtal som du inte har läst igenom. Det är en bra regel som allt oftare är svår att följa. Det finns exempel på avtal vid köp på internet som är hela 42 sidor långa.
2011-09-26
Allt fler elhandlare säljer grön el som alternativ. Glatt kryssar vi för i rutan, betalar rent av lite extra för vindkraften eller solenergin. Bluff och ett nollsummespel, säger några experter. Andra håller inte med.
2011-09-26
Vanliga produkter som tandborstar, duschdraperier och gummistövlar kan innehålla skadliga kemikalier. Som konsument har du rätt att få reda på vilka. Råd & Rön frågade 25 butiker. Det var si och så med svaren.
2011-09-26
Fågelholkar kan med fördel sättas upp redan nu. Förutom att du fram på vårkanten slipper klättra på stegen i is och snömodd har många fåglar nytta av dem under hela vintern som nattskydd och kan också ”boa” in dem inför vårens häckning.
2011-08-25
Carina och Rolf Nilsson i Göteborg behövde hantverkshjälp med lite snickerier i köket. Det som började så bra blev en dyrköpt erfarenhet som de delar med många, vars ärenden i ARN till slut hamnat på Svarta listan.
2011-08-24
Namnet till trots är det egentligen bara hasselnötter och macadamianöt- ter av samlingen här på uppslaget som botaniskt sett är nötter, övriga är framför allt fröer eller baljväxter. Det de har gemensamt är att de alla är hårda och ätbara kärnor.
2011-08-24
Butiker som vill öka trivseln eller skaffa sig en image kan anlita specialiserade musikleverantörer. Med hjälp av noga utvalda låtar i till exempel egen radiokanal ska musi- ken få kunderna att handla mer.
2011-08-24
Snart kan plånbokens saga vara all. Troligen har du i stället bankkorten samlade i mobilen och betalar genom att visa upp telefonen i kassan.
2011-08-24
Det kan löna sig att köpa batterier till hörapparaten på nätet – ibland kostar de bara hälften så mycket som i en affär. Men nätbutikerna är många, och prisskillnader- na är stora även här.
2011-08-24
Trots kampanjer för att få bort onödigt silver i konsumentprodukter fortsätter metallen att dyka upp i de mest skilda produkter. Nu ökar halten av silver i reningsverken, och risken finns att bakterier utvecklar resistens.
 

Våra guider

 • Så prutar du bäst

  Det går att pruta även i julhandeln. Vi ger dig tipsen för hur du förhandlar dig till bästa priset.
 • Så hyr du ut bostaden i andra hand

  Lagarna för att hyra ut i andra hand har ändrats. Råd & Rön ger tips och förklarar reglerna för hyresrätt, bostadsrätt och villa.
 • Så sänker du mobilkostnaden

  Råd & Rön tipsar om sparknepen som sänker dina kostnader för mobilen.
 • Planera för bästa träningskortet

  Läs på innan du skriver under gymavtalet. Råd & Rön har studerat det finstilta.
1 av 3
 

Ruggigt innehåll i Lidls barnrussin
russin

Vi hittade bekämpningsmedel och giftigt mögel i flera russin.

 

Ångra julklappen
- 6 frågor och svar

julklappar

Vi förklarar begreppen ångerrätt och öppet köp.

 

Giftigt mode
giftigt tryck på t-shirts

Trycken på t-shirtar innehåller riktigt otrevliga kemikalier.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 10 - 2014