Artiklar

2011-09-26
Allt fler elhandlare säljer grön el som alternativ. Glatt kryssar vi för i rutan, betalar rent av lite extra för vindkraften eller solenergin. Bluff och ett nollsummespel, säger några experter. Andra håller inte med.
2011-09-26
Vanliga produkter som tandborstar, duschdraperier och gummistövlar kan innehålla skadliga kemikalier. Som konsument har du rätt att få reda på vilka. Råd & Rön frågade 25 butiker. Det var si och så med svaren.
2011-09-26
Fågelholkar kan med fördel sättas upp redan nu. Förutom att du fram på vårkanten slipper klättra på stegen i is och snömodd har många fåglar nytta av dem under hela vintern som nattskydd och kan också ”boa” in dem inför vårens häckning.
2011-08-25
Carina och Rolf Nilsson i Göteborg behövde hantverkshjälp med lite snickerier i köket. Det som började så bra blev en dyrköpt erfarenhet som de delar med många, vars ärenden i ARN till slut hamnat på Svarta listan.
2011-08-24
Namnet till trots är det egentligen bara hasselnötter och macadamianöt- ter av samlingen här på uppslaget som botaniskt sett är nötter, övriga är framför allt fröer eller baljväxter. Det de har gemensamt är att de alla är hårda och ätbara kärnor.
2011-08-24
Butiker som vill öka trivseln eller skaffa sig en image kan anlita specialiserade musikleverantörer. Med hjälp av noga utvalda låtar i till exempel egen radiokanal ska musi- ken få kunderna att handla mer.
2011-08-24
Snart kan plånbokens saga vara all. Troligen har du i stället bankkorten samlade i mobilen och betalar genom att visa upp telefonen i kassan.
2011-08-24
Det kan löna sig att köpa batterier till hörapparaten på nätet – ibland kostar de bara hälften så mycket som i en affär. Men nätbutikerna är många, och prisskillnader- na är stora även här.
2011-08-24
Trots kampanjer för att få bort onödigt silver i konsumentprodukter fortsätter metallen att dyka upp i de mest skilda produkter. Nu ökar halten av silver i reningsverken, och risken finns att bakterier utvecklar resistens.
2011-08-24
Väljer man 60 grader för tvätten förväntar man sig att den ska tvättas i just 60 grader. Men i ett test som en Råd & rönläsare har gjort kom vattnet i trumman knappt upp till 45 grader. Helt enligt standarden, säger tillverkaren.
2011-08-24
Ingrediensförteckningen på matvaror är till för att vi ska kunna göra medvetna och kloka val när vi handlar. Men vad döljer sig bakom 1 procent räkor i fiskgratängen, hur många räkor är det egentligen?
2011-08-22
Med extra läxhjälp kan elever höja sina betyg med flera steg. Men det är inte gratis – hjälpen kan kosta flera tusen kronor i månaden.
2011-08-22
Problemen med värmepumpar fortsätter att slå rekord, och försäkringsbolagen vadar i anmälningar. Men att reklamera en trasig värmepump till branschens egen reklamationsnämnd kostar pengar, och ytterst få konsumenter gör det.
2011-06-29
Är bankfacken på väg att försvinna? Det frågar sig Anneli Simu Gunnarsson i Mölnlycke sedan hennes lokala bankkontor flyttat till nya lokaler som saknar valv. Nu vet hon inte riktigt var hon ska förvara sina värdesaker längre.
2011-06-29
Att tatuera sig kan vara en fantastisk upplevelse. Men för alla blir det inte så lyckat. Siri Sigrand önskar att hon hade det ogjort. – Första veckan ville jag nästan hugga av mig foten, säger hon.
 

Våra guider

 • Så solar du säkert i sommar

  Skydda dig från solens sköna men farliga strålar med rätt appar, krämer och kläder.
 • Res rätt med pass & visum

  Måste jag visa passet eller räcker det med nationellt ID-kort? Råd & Rön hjälper dig att passera gränsen lätt och rätt på resan.
 • På kurs som konsument

  En miljon svenskar går en kurs eller deltar i studiecirkel varje år. Men många kursanordnare slarvar med ångerrätten, och det är svårt att klaga på en dålig kurs.
 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
1 av 3
 

Nätbutikerna säljer allt de vet om dig

måltavla

 

Så bra är VM-bollen

Brazuca

Vi har testat 11 officiella matchbollar från olika mästerskap och ligor.

 

Passa dig för USA
karta

Ett provisoriskt pass kan du få om du blir bestulen på det när du är på resa. Men inte alla länder accepterar passtypen.

 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och datoromslag nr 6 - 2014