Artiklar

2011-10-26
Maten har blivit billigare i Sverige de senaste 20 åren. Priserna ligger inte längre i EU-toppen utan någonstans i mitten.
2011-10-26
Alla är med och betalar en avgift för begravningarna i vårt land via skattsedeln. Men sedan tillkommer kostnaden när man själv arrangerar en anhörigs begravning. Det kan kosta obetydligt men mycket lätt uppgå till enorma kostnader.
2011-10-26
I dag kan i stort sett vem som helst öppna salong och börja göra hål i öronen på kunder. Den vanligaste metoden har ifrågasatts, och ingreppet är inte helt riskfritt.
2011-10-26
Höstrusk och blött om fötterna betyder också att det är tid att ta hand om skorna lite extra. Butikshyllorna dignar av skovårdsprodukter. Men det är svårt att veta vad vi smörjer in våra skor med.
2011-10-26
Många konsumenter fortsätter att vara knutna till sina abonnemang, trots att de har löpt ut och utan att konsumenterna själva har lyft ett finger.
2011-10-26
Det är kul med kurs – men inte om man vid kursens slut knappt har lärt sig något. Och då kan det vara svårt att få någon rättelse.
2011-10-25
Kontaktlinser är en vara som ofta säljs via butiker på nätet. Men vad de egentligen kostar är inte alltid lätt att se. Linssäljarna har nämligen ofta olika priser beroende på hur du hittar fram till deras webbplats.
2011-10-25
Att resa kollektivt är bra för miljön, samhällsekonomin och den egna plånboken. Råd & Rön har undersökt vad resenären får betala i dag jämfört med år 2000. Det visar sig att biljettpriserna har ökat med omkring 45 procent.
2011-09-28
Höstmörkret faller, och ju mörkare det blir, desto tröttare och dystrare blir vi. Somliga mår så dåligt av bristen på ljus att de tvingas uppsöka sjukvården. Andra köper hem speciallampor eller går i ljusterapi i hopp om att det artificiella ljuset ska göra dem på bättre humör.
2011-09-28
Skriv aldrig under ett avtal som du inte har läst igenom. Det är en bra regel som allt oftare är svår att följa. Det finns exempel på avtal vid köp på internet som är hela 42 sidor långa.
2011-09-26
Allt fler elhandlare säljer grön el som alternativ. Glatt kryssar vi för i rutan, betalar rent av lite extra för vindkraften eller solenergin. Bluff och ett nollsummespel, säger några experter. Andra håller inte med.
2011-09-26
Vanliga produkter som tandborstar, duschdraperier och gummistövlar kan innehålla skadliga kemikalier. Som konsument har du rätt att få reda på vilka. Råd & Rön frågade 25 butiker. Det var si och så med svaren.
2011-09-26
Fågelholkar kan med fördel sättas upp redan nu. Förutom att du fram på vårkanten slipper klättra på stegen i is och snömodd har många fåglar nytta av dem under hela vintern som nattskydd och kan också ”boa” in dem inför vårens häckning.
2011-08-25
Carina och Rolf Nilsson i Göteborg behövde hantverkshjälp med lite snickerier i köket. Det som började så bra blev en dyrköpt erfarenhet som de delar med många, vars ärenden i ARN till slut hamnat på Svarta listan.
2011-08-24
Namnet till trots är det egentligen bara hasselnötter och macadamianöt- ter av samlingen här på uppslaget som botaniskt sett är nötter, övriga är framför allt fröer eller baljväxter. Det de har gemensamt är att de alla är hårda och ätbara kärnor.
 

Våra guider

 • Få koll på ekonomin

  Att ta tag i sin ekonomi känns ofta som ett stort och jobbigt projekt. Men det finns hjälpmedel att ta till. Vi guidar dig genom de steg du bör ta och vilka verktyg som finns att hjälpa dig på vägen.
 • Fixa fräsch luft inne

  Vår inomhusluft innehåller mängder av föroreningar. Här är 7 enkla tips som gör luften lättare att andas.
 • Så prutar du bäst

  Det går att pruta även i Sverige. Vi ger dig tipsen för hur du förhandlar dig till bästa priset.
 • Så hyr du ut bostaden i andra hand

  Lagarna för att hyra ut i andra hand har ändrats. Råd & Rön ger tips och förklarar reglerna för hyresrätt, bostadsrätt och villa.
1 av 3
 

Besprutat grönt te
grönt te

Flera teer lever inte upp till sitt nyttiga rykte. Snarare är de hälsofarliga.

 

Giftigt mode
giftigt tryck på t-shirts

Trycken på t-shirtar innehåller riktigt otrevliga kemikalier.