Artiklar

2011-08-24
Snart kan plånbokens saga vara all. Troligen har du i stället bankkorten samlade i mobilen och betalar genom att visa upp telefonen i kassan.
2011-08-24
Det kan löna sig att köpa batterier till hörapparaten på nätet – ibland kostar de bara hälften så mycket som i en affär. Men nätbutikerna är många, och prisskillnader- na är stora även här.
2011-08-24
Trots kampanjer för att få bort onödigt silver i konsumentprodukter fortsätter metallen att dyka upp i de mest skilda produkter. Nu ökar halten av silver i reningsverken, och risken finns att bakterier utvecklar resistens.
2011-08-24
Väljer man 60 grader för tvätten förväntar man sig att den ska tvättas i just 60 grader. Men i ett test som en Råd & rönläsare har gjort kom vattnet i trumman knappt upp till 45 grader. Helt enligt standarden, säger tillverkaren.
2011-08-24
Ingrediensförteckningen på matvaror är till för att vi ska kunna göra medvetna och kloka val när vi handlar. Men vad döljer sig bakom 1 procent räkor i fiskgratängen, hur många räkor är det egentligen?
2011-08-22
Med extra läxhjälp kan elever höja sina betyg med flera steg. Men det är inte gratis – hjälpen kan kosta flera tusen kronor i månaden.
2011-08-22
Problemen med värmepumpar fortsätter att slå rekord, och försäkringsbolagen vadar i anmälningar. Men att reklamera en trasig värmepump till branschens egen reklamationsnämnd kostar pengar, och ytterst få konsumenter gör det.
2011-06-29
Är bankfacken på väg att försvinna? Det frågar sig Anneli Simu Gunnarsson i Mölnlycke sedan hennes lokala bankkontor flyttat till nya lokaler som saknar valv. Nu vet hon inte riktigt var hon ska förvara sina värdesaker längre.
2011-06-29
Att tatuera sig kan vara en fantastisk upplevelse. Men för alla blir det inte så lyckat. Siri Sigrand önskar att hon hade det ogjort. – Första veckan ville jag nästan hugga av mig foten, säger hon.
2011-06-29
Allt från hotellbokningar och språköversättningar till GPSkartor. Med rätt appar i din smartphone får du semesterstöd.
2011-06-28
Genom att åka på surfskola, dyksafari eller klättersemester håller man sig aktiv och får ut mer av sin ledighet. Men det är inte alltid som dessa aktiviteter täcks av reseförsäkringen.
2011-06-27
Att skriva att en produkt är fri från parabener har blivit ett försäljningsargument i kosmetikabranschen. Men vad är det med parabener som gör dem så kontroversiella? Råd & Rön reder ut begreppen.
2011-05-26
Vi har jämfört priser på löparskor i Sverige med England och USA. Vissa modeller kostar mindre än hälften utomlands!
2011-05-26
Fruktträd som aldrig tar sig, buskar som bara dör. Vilken trädgårdsentusiast har inte gjort sina misslyckanden. Men det behöver inte alltid vara ditt eget fel. Och det går att reklamera växter.
2011-05-26
Priset på guld har rusat i höjden, och i takt med det har allt fler svenskar börjat rota efter något säljbart hemma i sina byrålådor – ivrigt påhejade av guldhandlarna. Men tänk dig för en eller två gånger innan.
 

Våra guider

 • Hyr bil utan överraskningar

  Snart är det semestertider och många kommer att hyra bil. Men uthyrningsvillkoren är inte alltid helt enkla. Råd & Rön tipsar om vad du ska tänka på.
 • Ta tvisten till tinget

  Har du råkat i tvist med ett företag om en vara eller en tjänst kan du söka hjälp på olika sätt. I sista hand kan du ansöka om att tingsrätten ska pröva tvisten. Vi berättar hur det går till.
 • Så undviker du onödiga försäkringar

  Det är lätt att gå vilse bland försäkringsvillkoren och därmed teckna både en och två försäkringar för mycket. Råd & Rön hjälper dig att inte fastna i de värsta snåren.
 • Övervinn mörket

  Vintertrötthet drabbar hälften av alla svenskar, och enligt forskarna är det ett växande problem. Vi tipsar om hur du gör för att inte drabbas.
1 av 3
 

Sjukt hundgodis

grisöra

Vi hittade salmonella och resistenta bakterier i flera grisöron.

 

Varning för fulsälj

fulsälj

Allt fler luras att köpa dyra abonnemang när de tror att de bara köper en telefon eller surfplatta.

 

Nya Råd & Rön i din surfplatta och dator

omslag nr 3 - 2014