Bilbarnstolar

Giftiga kemikalier och ett livsfarligt stolfäste – flera bilbarnstolar fallerar totalt i vårt senaste test. Men testvinnarna är både billiga och krocktåliga. Vi har testat 57 modeller – bakåtvända, framåtvända och kombistolar.

I vårt test av bilbarnstolar har vi bland annat undersökt: 

  • Hur säker stolen är för barnet 
  • Har den bra komfort
  • Om den är lätt att hantera
  • Innehåll av farliga kemikalier

När du köper det här testet får du även tillgång till andra tester av barnprodukter – sittvagnar och paraplyvagnar.Om bilbarnstolens fästen lossnar blir resultatet att stol och barn kastas fram genom bilen, vilket kan få förödande konsekvenser.

Köp detta test för 45 kr

Ring till 0900-88 80 145 och ange koden 56215
Du loggas in automatiskt.

Allt detta ingår

Test - Sittvagnar 2015

Vi har testat flexibla sittvagnar för stadsbruk. Endast en klarade vårt kemikalietest. När ska vi slippa hitta farliga kemikalier i produkter ämnade för våra minsta?

Test - Paraplyvagnar

De är enkla, smidiga och lättkörda. Men se upp, hälften av paraplyvagnarna i Råd & Röns test får nedslag på säkerheten.

Test - Kemikalier i barnprodukter

Råd & Rön har testat över 60 olika barnprodukter i jakt på farliga kemikalier. Glädjande nog hittade vi i det här testet inget att uppröras över, men frågan är om vi kan slå oss till ro med det.

Test - Bärselar

Det minsta man kan begära av bärselar för de allra minsta är att säkerheten är oklanderlig. Men ingen av de tio undersökta selarna klarar alla prov, visar Råd & Röns test.