Hoppa till innehållet
Förbättra vardagen Köksmaskiner, tillagning & bakning

”Varje gram gör skillnad”

I samband med vårt test av köksvågar bad vi vinnaren av Årets konditor, Isabella Westergren, om tips. Hon använder våg oftare än decilitermått och tycker att hemmabagare också borde väga ingredienserna.

Publicerad

Isabella Westergrens vinnartårta i tävlingen Årets konditor med bland annat quinoakrisp, pannacotta med svartvinbärssmak och yoghurtmousse med smak av champagne och äpple.

När konditorn Isabella Westergren skulle göra sin tävlingstårta i Årets konditor var vågen oumbärlig. Tårtan hon tävlade med skulle inte bara smaka gott, den måste också vara vacker och ha rätt konsistens. Hennes tårta bestod av quinoakrisp, som inte fick bli för hård, och ett pannacottalager med svartvinbärssmak, med exakt rätt mängd svartvinsbärspuré för att få god smak utan att pannacottan skar sig. Hela tårtan var täckt av yoghurtmousse med smak av champagne och äpple. Mängden gelatin i den var noga uppmätt för att ge moussen rätt stabilitet, men utan att bli som en studsboll och den var även viktig för smaken.