Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Arn-fall: Köttet tinade bort

Innehållet i Jessicas proppfyllda frys gick till spillo.

elavbrott

Frysen hemma hos Jessica var proppfull med fint kött som hon hade köpt direkt hos uppfödaren. Hon hade betalat 5 603 kronor. Om hon hade köpt det i butik skulle hon ha fått ge det tredubbla. Katastrofen var ett faktum när det blev strömavbrott – allt kött tinade och det rann pölar på golvet. Uppfödaren skulle inte ha slakt igen förrän nästa år. Jessica krävde 11 206 kronor av Höganäs Energi AB, men fick bara ett garantibelopp på 1 000 kronor. När hon gett dem kvittot på betalningen till uppfödaren, sa företaget att de kunde sträcka sig till att betala ytterligare 4 603 kronor.

Arn säger att Jessica inte kunnat visa att hon lidit någon större skada än vad Höganäs Energi AB gått med på. Företaget ska betala 4 603 kronor. Det har det gjort. 

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i nämnd för alternativ tvistlösning

Texten refererar till ett beslut från en nämnd för alternativ tvistlösning. 

Om du hamnar i en konflikt med ett företag och inte lyckas lösa den kan du anmäla ärendet för att få saken prövad. Allmänna reklamationsnämnden (Arn) har flera olika avdelningar som prövar de flesta typer av ärenden. Det finns även andra nämnder som prövar konsumenttvister, exempelvis Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd (FRN), som avgör tvister mellan mäklare och konsumenter.

Vilka nämnder som är godkända för alternativ tvistelösning avgörs av Kammarkollegiet. En lista på godkända nämnder med kontaktuppgifter hittar du här

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. För 59 kr/månad får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant