Hoppa till innehållet
Återkallelser Barnprodukter

Brandfarligt badskum för barn återkallas

I badskummet Crazy foaming soap finns flera extremt brandfarliga ämnen. Nu har Kemikalieinspektionen beslutat om försäljningsstopp och återkallelse.

Publicerad

Konsumenter som har Crazy foaming soap uppmanas att lämna tillbaka den till återförsäljare, eller slänga den som farligt avfall på återvinningscentralen.

Crazy foaming soap av märket Kids stuff är ett badskum som marknadsförs till barn. Skummet innehåller de extremt brandfarliga ämnena butan, isobutan och propan. Kemikalieinspektionen bedömer därför att Crazy foaming soap utgör en allvarlig risk för brännskador på barn.

I Estland har skummet fattat eld när ett barn lekte med det och barnet fick allvarliga skador. Kemikalieinspektionen har därför beslutat att leverantörer och återförsäljare måste sluta sälja badskummet, samt att återkalla det från konsumenter. Konsumenter som har produkten uppmanas att lämna tillbaka den till återförsäljare, eller slänga den som farligt avfall på återvinningscentralen.

Aktuella återkallelser

Produkten ovan har dragits tillbaka från marknaden och är en del av Råd & Röns lista över aktuella återkallelser. Listan gör det lättare för dig som konsument att ha koll på farliga produkter som återkallats nyligen.