Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Arn-fall: Långt från lyxkryssning

Birgers dyra deluxehytt gav ingen avslappning.

kryssning

Musikintresset fick styra Birgers och hans hustrus val av resa – en båtkryssning längs Donau, med flera uppehåll i Wien med konsertbesök. Kulturresor Europas resa för 35 370 kronor för dem båda lovade gott. Båten skulle ligga förtöjd ”strax utanför Wien”, men de hamnade i en förort en bra bit utanför staden. Bussen tog trekvart, sedan fanns inte mycket tid över till konsert. Birger hade kostat på dem en deluxehytt på övre däck, med fransk balkong.

Den ”lyxen” hade de ingen glädje av. När de drog upp gardinerna på morgonen stirrade de rakt in i en annan hytt i en båt på armlängds avstånd vid kajen. De kunde aldrig njuta av morgnarna som de hade tänkt sig. Den svensktalande guiden översatte bara vad den lokala guiden sagt på engelska, inga föreläsningar ombord som de hade väntat sig. Birger krävde 1 195 kronor, 50 procent av utflyktspaketet, plus 3 990 kronor som de betalat extra för deluxehytten. Kulturresor Europa sa nej och hävdade att de hade utlovat ”svensktalande reseledare”, inga föreläsningar, att hytten är beskriven i resans program och att båtarna alltid ligger nära varandra vid kaj.

Arn säger att Birger inte har kunnat visa att de fått en annan resa än den som utlovats. Nämnden avslår hans krav.

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i Allmänna reklamationsnämnden

Texten refererar till ett beslut från Allmänna reklamationsnämnden. 

Är du missnöjd med en vara eller en tjänst ska du klaga där du köpt den. Avvisas dina klagomål bör du vända dig till den ­kommunala konsument­väg­ledningen. Om problemet ändå inte går att lösa kan du göra en skriftlig ­anmälan till Allmänna rekla­mations­nämnden, Box 174, 101 23 Stockholm. Anmälnings­blanketter kan hämtas på ARN:s webbplats arn.se.

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. När du prenumererar får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant