Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Arn-fall: Strama soffan tappade stilen

Emma bankade förgäves på soffkuddarna.

soffa-kuddar

Det var den strama designen på soffan som Emma föll för när hon besökte Bolias konceptbutik. Stramt, kantigt och modernt – så ville hon ha det i sitt första, vuxna hem. Hon köpte soffan på Bolia.com för 17974 kronor och fick den levererad. Men kuddarna i soffan sjangserade snabbt och tappade formen. Emma bankade och slog för att få tillbaka det strama, men redan efter någon dag hade kuddarna säckat ihop igen.

Hon fick då rådet av företaget att plocka ut dem ur fodralen och trycka ut dem i rätt form. Det gjorde hon flera gånger i veckan men gav upp efter drygt ett år. Det var orimligt, så här kunde hon inte hålla på. När hon valde soffan i butiken hade ingen sagt något om att den behövde en så intensiv skötsel. Hon krävde att få häva köpet. Bolia sa nej och hävdade att Emma inte hade skött kuddarna på det sätt som behövs, då de är fyllda med fjäder och skum.

Arn har sett bilder på soffan. Emma har kunnat visa att det är fel på den och att det inte går att få den att se ut som den gjorde från början. Hon har rätt att häva köpet. Då hon ändå har kunnat använda soffan en tid ska Bolia bara betala 14000 kronor mot att hon lämnar tillbaka soffan. Företaget har följt rekommendationen.

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i Allmänna reklamationsnämnden

Texten refererar till ett beslut från Allmänna reklamationsnämnden. 

Är du missnöjd med en vara eller en tjänst ska du klaga där du köpt den. Avvisas dina klagomål bör du vända dig till den ­kommunala konsument­väg­ledningen. Om problemet ändå inte går att lösa kan du göra en skriftlig ­anmälan till Allmänna rekla­mations­nämnden, Box 174, 101 23 Stockholm. Anmälnings­blanketter kan hämtas på ARN:s webbplats arn.se.

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. För 55 kr/månad får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant
Arn-fall
knarrandetrappa

Knarr i trappan väckte barnen

Familjen Westberg krävde ny trappa av byggbolaget.

Arn-fall
playstation-puff

Ingen tröst för ledsen spelare

Ivans son förlorade sina Playstationspel.

Arn-fall
knarrandetrappa

Knarr i trappan väckte barnen

Familjen Westberg krävde ny trappa av byggbolaget.

Arn-fall
playstation-puff

Ingen tröst för ledsen spelare

Ivans son förlorade sina Playstationspel.