Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Arn-fall: Trångt för tre i hotellrummen

Väninnornas Sri Lanka-resa förstördes nästan av usel extrasäng.

srilanka

Äntligen skulle Siv och hennes två väninnor göra en långresa till­sammans. De bokade resan till Sri Lanka hos Phoenix Travel i Göteborg och försäkrade sig om att de skulle få ett gemensamt hotellrum med tre bäddar. Det var en rundresa i landet med sex hotell in­blandade, men visst, det skulle företaget ordna. Redan första kvällen strulade det med två riktiga sängar och en pytteliten extrasäng, som om en av väninnorna var ett barn. Och så fortsatte det med ranka extrasängar som gjorde det trångt i rummen. De fick hoppa mellan alla sängar och väskor så gott det gick. Det var bara i Colombo som de hade ett rymligt rum och fick så där mysigt tillsammans som de hade tänkt sig. Resan kostade sammanlagt 62 400 kronor. Siv krävde för sig och sina väninnor 6 000 kronor i prisavdrag. Phoenix Travel sa nej och menade att sällskapet hade beställt rum med tre bäddar, vilket de fick. Hotellen har sällan tre ordinarie bäddar och det är självklart att det blir trångt i rummen med en extrasäng.
Arn säger att Siv och hennes väninnor inte kunnat förvänta sig att det skulle finnas tre ordinarie sängar i hotellrummen. Det får anses som allmänt känt att hotellen som regel inte har det. Nämnden avslår deras krav.

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i Allmänna reklamationsnämnden

Texten refererar till ett beslut från Allmänna reklamationsnämnden. 

Är du missnöjd med en vara eller en tjänst ska du klaga där du köpt den. Avvisas dina klagomål bör du vända dig till den ­kommunala konsument­väg­ledningen. Om problemet ändå inte går att lösa kan du göra en skriftlig ­anmälan till Allmänna rekla­mations­nämnden, Box 174, 101 23 Stockholm. Anmälnings­blanketter kan hämtas på ARN:s webbplats arn.se.

 

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. När du prenumererar får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant