Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Arn-fall: Träningsmaskinen förstörde golvet

Fredriks fru skrek i högan sky när hjulen gjorde djupa spår i ekparketten.

crosstrainer

Det var långt till gymmet och Fredrik ville träna varje dag. Efter en del funderande köpte han en crosstrainer från Träningspartner i Ystad. Med en sådan skulle han kunna träna både armar och ben, kondition och styrka. Det var minsann inte en enkel träningscykel, fick han veta när han besökte företagets butik. Maskinen var lätt att montera hemma, men sedan behövde han flytta den en bit. Inga problem: ”Kraftiga hjul i PVC gör att crosstrainern kan flyttas enkelt och skonsamt”, stod det på företagets hemsida. Så Fredrik flyttade och hans fru skrek i högan sky, då hjulen gjorde djupa spår i ekparketten. När de kollade närmare såg de en gjutkant på hjulen, som måste ha åstadkommit spåren. Fredrik krävde 3 000 kronor för att slipa om golvet. Det var 32 kvadratmeter och priset låg på cirka 190 kronor per kvadratmeter, summa 6 000 kronor. Men golvet var inte nytt och hade en del skavanker. Träningspartner sa nej och hävdade att hjulen inte var så hårda att de kunnat ge sådana skador, märkena måste ha funnits där sedan tidigare.

Arn säger att Fredriks bilder visar att golvet måste ha skadats av hjulen på crosstrainern. Träningspartner ska betala skäliga 3 000 kronor. Det har företaget gjort.

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i nämnd för alternativ tvistlösning

Texten refererar till ett beslut från en nämnd för alternativ tvistlösning. 

Om du hamnar i en konflikt med ett företag och inte lyckas lösa den kan du anmäla ärendet för att få saken prövad. Allmänna reklamationsnämnden (Arn) har flera olika avdelningar som prövar de flesta typer av ärenden. Det finns även andra nämnder som prövar konsumenttvister, exempelvis Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd (FRN), som avgör tvister mellan mäklare och konsumenter.

Vilka nämnder som är godkända för alternativ tvistelösning avgörs av Kammarkollegiet. En lista på godkända nämnder med kontaktuppgifter hittar du här

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. För 59 kr/månad får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant
ARN-fall
kosmetika

Ångrade dyra krämerna

Nour kände sig lurad på krämer som kostade nästan 2400 kronor.

ARN-fall
soffkrymp

Krympt soffklädsel

Lisa krävde ny klädsel till soffkuddarna.

ARN-fall
kosmetika

Ångrade dyra krämerna

Nour kände sig lurad på krämer som kostade nästan 2400 kronor.

ARN-fall
soffkrymp

Krympt soffklädsel

Lisa krävde ny klädsel till soffkuddarna.