Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Tvister: Finporslinet krossades i vitrinskåpet

Beslut i Allmänna reklamationsnämnden.

vitrinskap

Finaste servisen ville Herman inte gömma bakom stängda skåpdörrar. Han hittade ett vitrinskåp på nätet från Möbelkungen/MacNeal AB för 12 850 kronor. Nu kunde han beundra tallrikarna och karotterna varje dag, där de stod travade bakom glasdörrarna. Ett drygt år efter att Herman hade köpt skåpet hörde han plötsligt ett fasligt brak från vardagsrummet. Ett hyllplan hade rasat och tallrikarna med den. En konsol som höll upp hyllan hade lossnat. Den var bara limmad, inte fäst med regel eller spik. Han hade inte lastat hyllan med för mycket porslin, 6,2 kilo borde den klara, tyckte han. Herman klagade hos Möbelkungen/MacNeal AB, men tvisten drog ut på tiden. Han tröttnade och lagade hyllan själv. Han krävde 1 500 kronor för material och arbetstid och 3 323 kronor för skadat porslin. Möbelkungen/MacNeal AB sa nej och hävdade att regeln var fastsatt ordentligt. Herman hade lastat hyllan för tungt.

Arn har sett foton av skåpet. Ett vitrinskåp är avsett för att förvara porslin och hyllan var inte överlastad. Mycket tyder på att den inte var ordentligt fastsatt. Fotona visar att en hel del av porslinet var krossat. Möbelkungen/MacNeal AB ska betala sammanlagt 4 823 kronor. Det har företaget gjort.

Christina_Farm_byline
Cristina Farm
Text
radron@radron.se
Christina Alvner
Illustration

Beslut i nämnd för alternativ tvistlösning

Texten refererar till ett beslut från en nämnd för alternativ tvistlösning. 

Om du hamnar i en konflikt med ett företag och inte lyckas lösa den kan du anmäla ärendet för att få saken prövad. Allmänna reklamationsnämnden (Arn) har flera olika avdelningar som prövar de flesta typer av ärenden. Det finns även andra nämnder som prövar konsumenttvister, exempelvis Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd (FRN), som avgör tvister mellan mäklare och konsumenter.

Vilka nämnder som är godkända för alternativ tvistelösning avgörs av Kammarkollegiet. En lista på godkända nämnder med kontaktuppgifter hittar du här

Prenumerera
pren55

Läs allt av Råd & Rön

 Oberoende tester – vi säger ifrån när saker inte håller måttet
 Tydliga guider – hjälper dig göra smarta och hållbara val
 Vassa artiklar och varningslistor – alltid utan reklam

     Beställ här >>

Stöd Råd & Rön

Gillar du texten du läser? Råd & Rön är kommersiellt oberoende och en av ytterst få tidningar utan annonser. För 59 kr/månad får du tillgång till alla våra tester, guider och artiklar. Dessutom stödjer du Sveriges enda konsumenttidskrift.

Bli prenumerant
Arn-fall
platt-teve

Sprickor i skärmen på nya tv:n

Mauds nyinköpta tv gick inte att använda.

Arn-fall
boots

Blött i kängorna

Beatas nya kängor var inte vattentäta.

Arn-fall
platt-teve

Sprickor i skärmen på nya tv:n

Mauds nyinköpta tv gick inte att använda.

Arn-fall
boots

Blött i kängorna

Beatas nya kängor var inte vattentäta.