Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Bank-id varnar för flera bluffar

Bank-id varnar för bluffar med falska sms-utskick, telefonsamtal och e-postmeddelanden som utger sig komma från företaget.

Publicerad

Ett exempel på bluffmeddelanden som skickas runt just nu.

Bank-id har gått ut med en varning via Digitala varningsgruppen om att det just nu förekommer bedrägeriförsök via e-post, sms och telefonsamtal där en bedragare utger sig för att representera Bank-id. 

I en av bluffarna sägs att avtalet för tjänsten uppdaterats och att kunden måste logga in på sitt konto för att bekräfta sina uppgifter.

Bank-id tar aldrig kontakt med sina användare på det sättet och uppmanar den som fått ett liknande meddelande att radera det, eller om det handlar om ett telefonsamtal, avsluta det utan att följa några uppmaningar som ges.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.