Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Bedragare utnyttjar Netflix i fejksms

Ett sms som säger att din betalning till Netflix misslyckats kan vara från en bedragare.

Publicerad

Sms:et som läsaren tog emot kom inte från Netflix.

Netflix och många andra tjänster, även Råd & Rön, använder månadsdragningar från betalkort för att ta betalt av sina kunder. Om kortets giltighetstid gått ut kan inga pengar dras, betalningen misslyckas och den som vill ha betalt skickar en påminnelse till kunden om att kortet behöver uppdateras.

Den rutinen utnyttjas av bluffmakare som vill komma åt information från ditt betalkort eller andra personuppgifter. En Råd & Rön-läsare vill varna andra för ett sms hon först uppfattade som att det kom från Netflix, men som egentligen hade en helt annan avsändare och som innehåll en länk till en sida där hon ombads lämna sina uppgifter.

Lämna aldrig ifrån dig kontouppgifter om du inte är helt säker på att det är den du vill betala till som är mottagare.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.