Hoppa till innehållet
Bluffvarning Brevbedrägeri

Bedräglig försäljning av brukarkort

Flera Råd & Rön-läsare vill varna för ett erbjudande om ett ”brukarkort” som ska bevisa att du har rätt att köra en bil du inte äger.

Publicerad

Så är ser brevet flera Råd & Rön-läsare tagit emot ut.

De senaste dagarna har flera läsare fått ett brev i brevlådan från Brukarkort.se som erbjuder dem att köpa ett intyg som ska visa att den som kör en bil den inte äger har rätt att göra det. Kortet kallas brukarkort av säljaren och uppges också kunna användas för att styrka att man inte äger bilen man framför.

På sajten står att det kan vara ett krav att ha kortet för få framföra en lånad eller leasad bil.

Den som söker på ordet ”brukarkort” på sökmotorn Google får upp information om kortet på en rad sajter med namn som Rättstillsyn.se, Samhallsservice.se eller Dagensprocess.se.  Alla har de det gemensamt att de är registrerade på samma webbhotell som sajten där korten säljs.

Lotta Mauritszon som är nationell samordnare på nationellt bedrägericentrum hos Polisen skriver i ett mejl till Råd & Rön att:

 ”Vi har idag svårt att se nyttan med Brukarkort eftersom det vad vi känner till inte kommer efterfrågas av någon. Inte i försäkringssammanhang och inte vid till exempel trafikkontroll.”

Ett mindre antal anmälningar mot utskicket har också inkommit till myndigheten.

Råd & Rön har sökt Brukarkort.se utan att få svar.

 

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.