Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Bluff med virusskydd

Mejlet ska se ut som en påminnelse från it-säkerhetsföretaget McAfee men vill få dig att klicka på en skum länk.

Publicerad

Lockbetet i den här bluffen är en kraftig rabatt på antivirusprogram från McAfee.

Virusskydd från McAfee är installerat på många datorer när de köps men efter en tid måste kunden betala en licens för att skyddet ska fortsätta. Det utnyttjar bedragare genom att skicka ut e-brev som ska få dig att tro att du behöver förnya en licens, men i själva verket försöker bedragaren att få dig att klicka på en länk till sin egen sida.

Ett sådant brev hamnade hos en Råd & Rön-läsare som nu vill varna andra. I brevet uppmanades lockades han av en rabatt på 82 procent för första året om han tecknade sig för virusskyddet. Erbjudandet gällde dessutom bara i tre dagar. Att ge ett erbjudande som verkar förmånligt och stressa mottagaren att svara snabbt är en vanlig strategi hos bedragare.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.