Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Kryptobluff i Finansinspektionens namn

Finansinspektionen varnar för bedragare som utger sig för att jobba på myndighetens avdelning för kryptosupport.

Publicerad

Finansinspektionen har ingen avdelning för kryptosupport.

Finansinspektionen, FI, går ut med en varning för bedragare som kontaktar människor med erbjudande om att hjälpa till att få tillbaka pengar som tidigare investerats i kryptovalutor. 

Bedragarna påstar sig arbeta på en avdelning inom FI för "kryptosupport" och använder en e-postadress som vid en snabb blick kan misstas för att gå till FI, men som i själva verket är en gratisadress hos Googles e-posttjänst Gmail.

FI skriver ett meddelande på sin sajt att myndigheten inte har någon avdelning för kryptosupport och inte hjälper till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier.

Tänk på att du inte ska starta ditt Bank-id eller din bankdosa på uppmaning av någon som kontaktar dig.

FI uppmanar den som råkar ut för bedragarna att göra en polisanmälan.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.