Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Netonnet varnar för beställningsbluff

Elektronikkedjan Netonnet varnar för bluff-sms som handlar om vinster eller beställningar från företaget. Det är en typ av bluff som brukar öka i samband med Black Friday-rean och julhandeln.

Publicerad

Sms med falsk orderbekräftelse från Netonnet.

Bland exemplen som företaget varnar för finns meddelanden om att mottagaren vunnit ett Playstation 5 eller att mottagaren beställt en Iphone som ska hämtas ut. Men meddelandena är bluffar som ska locka dig att lämna ut uppgifter till en bedragare.

I lotteribluffarna förekommer det också att du ombeds betala in en mindre summa pengar för att få ut din vinst.

Båda typerna av bluffar brukar öka i samband med Black Friday-rean och inför julhandeln när människor handlar mycket på nätet och får många meddelanden från företag.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.