Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Sms-bluff mot Teliakunder

Enligt sms:et som ska se ut att komma från Telia har kunden betalt samma faktura två gånger och ska få pengar tillbaka. Men allt är en bluff.

Publicerad

En av Råd & Röns läsare tog emot sms:et ovan och vill varna andra för bluffen.

Vi har tidigare rapporterat om e-mejl där bedragare försökt lura människor på personuppgifter genom att lova pengar tillbaka för en dubbelbetald faktura hos Telia. Nu vill en av våra läsare varna för en liknande bluff via sms. I meddelandet uppmanas mottagaren att klicka på en länk och lämna ifrån sig personuppgifter för att få en återbetalning från telekombolaget.

Meddelandet är skrivet på bra svenska, men om man studerar det lite mer noggrant ser man att det skickats från ett amerikanskt telefonnummer.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.