Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Varning för spambluff med Google som avsändare

Ett brev som ska se ut som en spamvarning från Google är en bluff som ska locka dig att klicka på en länk.

Publicerad

Så här ser det fejkade varningsmeddelandet som ska se ut att komma från Google ut.

Det är lätt att känna sig stressad om man tror att ens e-postkonto använts för att skicka ut tusentals skräppostmeddelanden. Men ett varningsbrev som utger sig för att komma från Kundsupportcenter, Google och som påstår det, är en bluff.

I brevet påstås att andra e-postleverantörer som Microsoft och Yahoo klagat på att användare hos dem fått ta emot spambrev från mottagaren och att Google kräver ett svar inom 48 timmar om inte ditt e-postkonto ska stängas. 

Men om man granskar brevet och avsändaren lite mer noga ser man att det är ett massutskick som skickats slumpmässigt till ett stort antal användare hos Googles e-posttjänst Gmail för att försöka lura mottagaren att klicka på en länk i brevet.

 

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.