Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för Bank-id-bluff

Sms som utger sig för att komma från Bank-id med information om att ett nytt Bank-id skapats i ditt namn och uppmaning att ta kontakt är en bluff.

Publicerad

Exempel på hur ett bluff-sms som ser ut att komma från Bank-id kan se ut.

Företaget bakom bankernas tjänst Bank-id varnar för bluffar där den som vill luras skickar ett sms med information om att ett nytt Bank-id skapats för kunden och uppmaningen att ta kontakt via ett telefonnummer om man inte själv beställt det nya id:t. Men det hela är en bluff och telefonnumret går till en bedragare.

Bank-id säger att de aldrig kontaktar användare på det sättet och tipsar om att man i sin Bank-id-app kan se vilka underskrifter man själv gjort under rubriken ”Min historik”.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.