Hoppa till innehållet
Bluffvarning Brevbedrägeri

Varning för bedragare som påstår sig ersätta bedragna

Finansinspektionen, FI, varnar för bedragare som med falska intyg utger sig för att vilja hjälpa till med ersättning efter ett tidigare bedrägeri. 

Publicerad

Det falska intyget har Finansinspektionens logotype men kommer från en bedragare.

Det falska intyget har Finansinspektionens logotyp och ser ut att vara underskrivet av dess tidigare generaldirektör Erik Thedéen. I intyget framgår att konsumenten är berättigad till en ersättning eftersom han eller hon varit utsatt för ett finansiellt bedrägeri.  

Men FI hjälper inte till med återbetalningar för personer som förlorat pengar i investeringsbedrägerier utan misstanken är att intyget ska användas för att lura till sig pengar. 

Enligt det falska intyg som FI publicerat på sin webbsida har kunden rätt till en ersättning på drygt 93 000 kronor men måste stå för en transaktionsavgift på 2 procent, det vill säga knappt 2 000 kronor. 

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.