Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Varning för bluff med skatteåterbäring

Ett mejl som påstår att du betalt din skatt flera gånger vill lura dig att lämna ifrån dig personuppgifter.

Publicerad

Så har ser mejlet som en Råd & Rön-läsare fick ut.

En uppmärksam läsare vill varna andra för ett brev med rubriken ”Brådskande begäran om skatteåterbetalning”. I brevet som påstås komma från Skatteverket står att mottagaren på grund av ett systemfel betalat skatten flera gånger.

För att pengarna ska betalas tillbaka vill avsändaren att den som fått brevet ska lämna personuppgifter i ett formulär som nås via en länk i brevet.

Skatteverket har tidigare gått ut och varnat för liknande bluffar och uppmanade då att mottagaren inte ska klicka på länkar eller knappar, inte öppna bilagor i breven och inte heller svara på mejlet eller meddelandet. I stället är rekommendationen att radera meddelandet direkt.

Skatteverket skriver också att det aldrig frågar efter bankkontonummer eller kreditkortsnummer i mejl eller sms utan bara i sina e-tjänster.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.