Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för bluff-sms från ”barn och barnbarn”

Sms:et ska se ut att komma från ett barn eller barnbarn men avsändaren är i själva verket en bedragare som vill lura mottagaren på pengar.

Publicerad

Risken är stor att det inte är ditt barn som skickat meddelandet utan en bedragare.

En av Råd & Röns läsare fick ett sms med meddelandet ”Hej mamma! Jag har ett nytt telefonnummer” och uppmaningen att ta kontakt via ett nytt nummer på meddelandetjänsten Whats app.

Läsaren skriver till oss att hon nästan gick på bluffen. Hon är heller inte ensam om att få liknande meddelanden. Enligt SSF Stöldskyddsföreningen sveper en våg av liknande bedrägerier in just nu där bedragaren försöker övertyga mottagaren om att den är dess barn eller barnbarn för att sedan kunna lura till sig pengar.

SSF tipsar om att man ska försöka ta kontakt via det gamla telefonnumret och inte skicka några pengar om man inte är helt säker på vem mottagaren är.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.