Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för bluff-sms från Kronofogden

Det sprids just nu sms om att du ska betala eller bestrida ett krav från någon som påstår sig vara Kronofogden. Sms:en är falska varnar myndigheten.

Publicerad

Kronofogden skickar inte sms med påminnelser om betalningar.

Sms:en kommer från bedragare, som utger sig för att vara Kronofogden. Många har hört av sig till kundservice med oroliga frågor, enligt myndighetens presstjänst.

Kronofogden skickar inte sms med påminnelser om betalningar. Om någon ansöker om betalningsföreläggande får du alltid brev om det i din digitala brevlåda eller med fysisk post hem.

Myndigheten betonar också att du aldrig ska lämna ut ditt Bank-id till någon som ringer eller sms:ar och utger sig för att vara Kronofogden. Myndigheten ringer eller sms:ar inte och ber om sådana uppgifter.

Vill du kolla närmare på om det finns ett betalningsföreläggande kan du logga in på Mina sidor på Kronofogdens webbplats eller ringa till kundservice och fråga.

Misstänkta bedrägerier kan anmälas till polisen.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.