Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Varning för falsk Iphoneleverans

Meddelanden om paket som inte beställts är en favorit bland bluffmakare. Just nu sprids ett e-brev med en Iphone 14 Pro Max som lockbete och företagsnamnet Galaxus som avsändare.

Publicerad

Så här ser brevet som en av Råd & Röns läsare tog emot ut.

En läsare tipsar om att se upp för ett brev med rubriken ”Your package is on its way to you #38418507” och avsändaren Galaxus. I brevet sägs att kunden har beställt en Iphone Pro Max och det finns länkar till sidor där mottagaren ska kunna följa leveransen eller för att få ett kvitto på leveransen.

Men brevet är en bluff med målet att få mottagaren att klicka på de medföljande länkarna som leder till en webbsida som ser ut att finnas i Ryssland.

Var alltid uppmärksam på och undvik att klicka på länkar i brev där du inte är säker på vem avsändaren är.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.