Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för falska sms från Bring

Meddelandet ser ut att komma från fraktföretaget Bring men är i själva verket ett bedrägeri där mottagaren uppmanas betala en avgift för att få sitt paket.

Publicerad

Sms:et ser ut att komma från Bring och hamnar tillsammans med andra sms från företaget i mobilen men är en bluff.

Många har hört av sig till Bring och rapporterat att de fått bluff-sms med uppmaningen att följa en länk och betala en avgift för att få ett paket levererat. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Bluffen kan vara extra svår att upptäcka eftersom meddelandet lägger sig tillsammans med andra, äkta, meddelanden från Bring i telefonen. Men företaget skickar aldrig ut sms med krav på att kunden ska betala. Om du får ett sms av den här typen och är osäker på om det är äkta eller ej tycker Bring att du själv ska gå till företagets hemsida genom att manuellt skriva in adressen www.bring.se.

– Vi ser att många är uppmärksamma och agerar helt rätt genom att kontakta oss när de får ett sms som verkar skumt. Men vi vill ändå uppmana alla att vara på sin vakt, tillvägagångssätten ändras snabbt, och många meddelanden ser väldigt äkta ut, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Bluff-sms:en som ser ut att komma från Bring finns i flera varianter med lite olika formuleringar.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.