Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Varning för falska sms om skatteåterbäring

Sms där mottagaren ska lockas att tro att han eller hon har skatteåterbäring att hämta ökar just nu enligt Digitala varningsgruppen.

Publicerad

Så här ser det meddelande som Digitala varningsgruppen vill varna för ut.

Deklarationstiden är ännu någon vecka bort men bedragarna laddar redan upp med sms som ska se ut att komma från Skatteverket. Digitala varningsgruppen, ett nätverk av myndigheter och företag som vill minska digitala brott, har gått ut med en varning för ett sms som lovar skatteåterbäring om du följer en länk i meddelandet. I själva verket är det ett försök att få dig att gå till en hemsida där bedragarna vill lura av dig information.

Falska meddelanden som ska se ut att komma från Skatteverket är inte ovanliga i samband med deklarationen och i samband med att det är dags för skatteåterbäring.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.