Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Varning för nätfiske med Loopia som avsändare

Brev som ser ut att komma från domännamnssäljaren Loopia försöker lura mottagaren att lämna kortnummer eller andra uppgifter.

Publicerad

Mejlet som ser ut att komma från Loopia kommer från en bedragare.

Loopia, som säljer domännamn och andra it-tjänster, varnar sina kunder för brev som ser ut att komma från företaget men som egentligen kommer från bluffmakare som försöker lura till sig kunduppgifter.

Breven kan till exempel varna kunden för att betalningen för ett domännamn inte gått igenom och att uppgifterna för kundens kreditkort behöver uppdateras.

Företaget skriver i ett meddelande till sina kunder att e-postadresserna som används för de falska uppgifterna inte kommer från Loopias kunddatabas utan har samlats in av bluffmakarna på annat sätt.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.