Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falsk e-post

Varning för Swishbluff

Har du fått mejl från betalappen Swish om en misslyckad transaktion så är det en bluff. Företaget kontaktar inte sina kunder på det sättet.

Publicerad

Så här ser meddelandet som ska se ut att komma från bankernas betalapp Swish ut.

Ett mejl som ska se ut att komma från bankernas betaltjänst Swish är ett försök till ett bedrägeri. I brevet står att en transaktion misslyckats och att ditt konto behöver verifieras för att det ska fortsätta att vara aktivt. Men i själva verket är det ett försök att få dig att klicka på en länk till en sida som kontrolleras av bedragaren.

Swish skriver på sin webbsida att företaget aldrig kontaktar privatpersoner via telefon, mejl eller sms och att du inte ska svara på eventuella meddelanden som ser ut att komma från dem den vägen.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.