Hoppa till innehållet
Bluffvarning Telefonbedrägeri

Varning för Tele Blåbär

Får du ett samtal från någon som utger sig för att representera operatören Tele Blåbär ska du lägga på luren. Telekområdgivarna varnar just nu för detta och andra ”företag” som inte finns registrerade som mobiloperatörer.

Publicerad

Exempel på sms med krav på godkännande från Tele Blåbär.

Telekområdgivarna har fått in klagomål på samtal från någon som utger sig för att representera en mobiloperatör som heter Tele Blåbär, en operatör som inte finns registrerad i Sverige. Konsumenterna har också fått sms där de ombeds godkänna abonnemang med långa bindningstider hos den falska operatören. I sms:et påstås att det kommer att tas ut höga straffavgifter från den som inte hämtar ut beställda simkort. Telekområdgivarna varnar också för att liknande bluffar men med andra företagsnamn förekommer.

Organisationen tipsar om att vara uppmärksam på samtal där någon utger sig för att ringa från någon av de stora operatörerna, men där det sedan i avtal eller sms står det ett annat bolagsnamn. Det förekommer även att bolag använder namn som påminner om kända operatörers namn, så det gäller att vara noga med att kontrollera att det är rätt företag du sluter avtal med.

Detta är Telekområdgivarna

Telekområdgivarna är en icke vinstdrivande organisation som finansieras av deltagande operatörer och ägs av branschorganisationen TechSverige- I styrelsen för organisationen finns bland andra Konsumentverket och Post- och telestyrelsen representerade.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.