Hoppa till innehållet
Fråga oss Resor och transporter

Avbokning av stuga

Publicerad

Fråga: Vi har bokat en stuga till sportlovet av ett uthyrningsföretag via Internet och betalade en anmälningsavgift direkt. Jag blev inte upplyst om att bokningen var bindande. Nu har vi blivit tvungna att boka av då vi blivit sjuka, men får inte tillbaka anmälningsavgiften. Får de göra så?


Svar: Ja, det får de. Huvudregeln är att köp är bindande oavsett om du fått information om det eller inte. Du kan avboka innan du har utnyttjat stugan men då får du räkna med att det kostar. Hur mycket beror på hur långt innan du avbokar och på uthyrarens villkor. Så läs vad som står i uthyrningsföretagets köpvillkor på deras hemsida. Att man inte får tillbaka anmälaningsavgiften torde vara ett vanligt villkor hos uthyrningsföretag. Även om uthyrningsföretag inte har villkor som säger att man inte får tillbaka anmälningsgiften har de rätt att behålla den om de kan visa att de har haft motsvarande kostnader på grund av din avbokning.

Läs mer på: http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-tjanster/resor/hyra-semesterboende-i-sverige/

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.