Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Fråga oss Betalning och avgifter

Dold avgift i P-app

Publicerad

Jag har just upptäckt att Easypark tar ut en kostnad på minst 4,95 kronor när man använder deras app. Det framgår inte när man laddar ner appen och inte heller när man får slutsumman där kostnaden är inbakad. Jag upptäckte detta när jag startade en parkering och avslutade den inom en minut, men ändå fick betala 4,95 kronor. Är detta verkligen okej? 
/Helena Hammar

Svar: Det är okej så länge företaget informerar om tillkommande avgifter innan du börjar använda deras tjänst. Avgifterna framgår dock oftast bara i avtalsvillkoren, som du då måste lusläsa innan du väljer en viss app. Något de flesta av oss inte gör även om vi klickar i att vi har läst och förstått villkoren. Kortfattade villkor och information om avgifter och tillkommande kostnader borde tydligt framgå av skyltningen. Ibland kan du komma undan avgiften om du betalar med Swish.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.