Hoppa till innehållet
Fråga oss Livsmedel och produkter

Hur kan det vara mer kött än korv?

Publicerad

Jag undrar hur de tänker. Texten lyder ”till 100 gram färdig vara har använts 128 gram kött”. Kotivara pepparsalami heter produkten.
/Roland

Svar: Juha Räätäri på Kotivara Oy svarar att det går 128 gram kött till 100 gram färdig produkt. Det beror på tillverkningsmetoden kallrökning, som pågår i cirka fem veckor, då produkten tappar en stor del av sin vikt i form av vätska.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.