Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Jag accepterar

Läckande vinterkängor

Fråga: Jag köpte ett par vinterkängor för ca tre månader sedan som nu börjat läcka. Har jag rätt att få lämna tillbaka dem och få igen mina pengar?

Svar: Ja, om det var fel på kängorna när du gjorde köpet. Men bara för att vinterkängor läcker behöver det inte betyda att det var fel på dem vid köpet. Olika material står emot väta olika bra och vill du vara säker på att inte bli blöt om fötterna ska du köpa gummistövlar. Det har också betydelse vad du fått för information om hur du ska sköta om dina kängor t.ex. om de måste impregneras. Eftersom det är mindre än sex månader sedan du köpte kängorna är säljaren ansvarig för fel på kängorna om de inte kan bevisa att felet fanns där från början eller att du fått information angående skötseln. Är säljaren ansvarig för att kängorna läcker har de rätt att laga dem om det går eller byta ut dem. Först om detta inte är möjligt eller att säljaren gjort ett par försök har du rätt att lämna tillbaka kängorna.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.

eller:

Beställ nu och få direkt tillgång till hela vår webbplats med:

 Oberoende tester – vi säger ifrån när saker inte håller måttet
 Tydliga guider – hjälper dig göra smarta och hållbara val
 Vår unika samling med svar på hundratals konsumentfrågor
 Vassa artiklar och varningslistor – alltid utan reklam 

Prenumerationen kostar 59 kr/mån och du kan avsluta den när som helst.