Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Fråga oss Bedrägeri

Lurad av gratiserbjudande

Fråga: Jag beställde ett gratis proverbjudande på antirynkkräm och tabletter på internet. Erbjudandet var vad jag kunde se helt utan förpliktelser. Nu har jag fått kräm och tabletter för ett halvår med krav på betalning. De säger att jag inte får ångra mig eftersom det gått mer än 14 dagar sedan jag fick mitt provpaket. Stämmer det?

Svar: Ja,eftersom du förmodligen tackade ja inte bara till ett provpaket utan till ett abonnemang. Denna typ av erbjudanden är alltid förenade med ett abonnemang även om informationen om detta inte alltid är så tydlig. Vill du ångra ett sådant här abonnemang måste du göra det inom 14 dagar från det att du mottar provpaketet.

Men fick du ingen information om ångerrätten i provpaketet eller i något separat brev eller via e-post förlorar du ångerrätten först efter ett år. Tänk på att det inte finns några företag som bjuder på något utan att försöka sälja sina produkter till dig.

Läs mer om din rätt att ångra dig här: http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/se-upp/vanliga-bluffar-pa-internet/abonnemangsfallor

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.