Hoppa till innehållet
Fråga oss Resor och transporter

Paket på vift skickades tillbaka

Publicerad

Min syster i England skickade mig ett paket den 11 maj med ifylld tulldeklaration klistrad på paketet. Den 26:e juni fick hon det tillbaka, Postnord hävdade att paketet inte hade tulldeklaration. När jag pratade med en vän sa han att exakt samma hade hänt honom med ett paket från England. Det verkar som om Postnord endast skannar paketets ovansida och returnerar allt som har deklarationen på någon av de andra fem sidorna.  /Tim

Svar: Vi kontaktade Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, som säger att det fortfarande finns en stor osäkerhet kring vilka regler som gäller och hur tulldeklarationen på paket från England ska fyllas i. Det är väldigt noga att det görs rätt. Däremot säger hon att importpaketen delvis hanteras manuellt, och eftersom man inte kan gå vidare i processen förrän tulldeklarationen är dokumenterad vänder och vrider man på paketen tills man hittar den. Om uppgifter är otydliga eller saknas kan det leda till att försändelsen returneras.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.