Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Fråga oss Livsmedel och produkter

Varför måste leverantörer av mat till hemmet envisas med så många kassar?

Publicerad

Fråga: Varför måste leverantörer av mat till hemmet envisas med att fullkomligt gödsla med kassar? Här är det Ica som tar det säkra före det osäkra och levererar tre apelsiner i en plastpåse, som sedan packats i en papperspåse. De tre apelsinerna var alltså det enda i hela pappåsen. Känns inte som det här med dubbla påsar ligger i tiden riktigt? Vad har de för ursäkt?

Annika

Svar: Marie Holmqvist, som är ansvarig för centralt plock inom e-handel på Ica hälsar att frukt och grönt packas i bruna, lägre papperspåsar, för att de inte ska bli skadade under transport men också i separata påsar för att kunden enkelt ska kunna urskilja de varor som de har köpt. Ibland ställs denna bruna påse ovanpå varorna i en bärkasse som är plockade på en annan avdelning, detta för att optimera lastbäraren och köra med så optimerade bilar som möjligt ur miljösynpunkt.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.