Hoppa till innehållet
Fråga oss Livsmedel och produkter

Varför måste leverantörer av mat till hemmet envisas med så många kassar?

Publicerad

Varför måste leverantörer av mat till hemmet envisas med att fullkomligt gödsla med kassar? Här är det Ica som tar det säkra före det osäkra och levererar tre apelsiner i en plastpåse, som sedan packats i en papperspåse. De tre apelsinerna var alltså det enda i hela pappåsen. Känns inte som det här med dubbla påsar ligger i tiden riktigt? Vad har de för ursäkt?
/Annika

Svar: Marie Holmqvist, som är ansvarig för centralt plock inom e-handel på Ica hälsar att frukt och grönt packas i bruna, lägre papperspåsar, för att de inte ska bli skadade under transport men också i separata påsar för att kunden enkelt ska kunna urskilja de varor som de har köpt. Ibland ställs denna bruna påse ovanpå varorna i en bärkasse som är plockade på en annan avdelning, detta för att optimera lastbäraren och köra med så optimerade bilar som möjligt ur miljösynpunkt.

Det här är Råd & Röns frågespalt

Du hittar svaren på 100-tals andra konsumentfrågor här i Råd & Röns frågespalt. 
Svaren görs av tidningens redaktion och professionella konsumentvägledare på Råd & Röns dotterbolag.
Har du en konsumentfråga? Skriv till oss på radron@radron.se. Redaktionen ­förbehåller sig rätten att korta och redigera insända texter. Av resursskäl kan tyvärr inte alla insända frågor besvaras.