Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Rives ägare startar ny byrå

Specialistbyrån i arbetsrätt tar över efter skandalomsusade Rives konkurs.

Publicerad

Juristernas vana att flyga privatplan blev dyr för många av de klienter som anlitade Rive juridiska byrå.

Efter miljonvite från Konsumentverket och anställda som sagt upp sig sattes Rive Juridiska Byrå i konkurs i mitten av april. Nu startar ägaren bakom, Compexia Law Group AB, en ny byrå med snarlik affärsidé under namnet Specialistbyrån i arbetsrätt. Det rapporterar tidningen Lag & Avtal. 

Rive toppade tidigare i år Råd & Röns Svarta listan efter att i 25 ärenden inte ha följt Arns rekommendationer om att ersätta kunder som fått räkningar på ibland flera hundra tusen kronor för bland annat resor där juristerna flugit privatplan.

Richard Olsson, som tidigare var verksamhetsutvecklare på Rive och som är delägare i moderbolaget, säger till Lag & Avtal att han inte vill att den nya byrån ska förknippas med den gamla.

– Vi kommer att arbeta annorlunda. Klienterna ska minst tjäna 50 000 i månaden. Rive hade en gräns på 24 000 kronor. Det handlar inte bara om betalningsvilja utan också om vilken typ av klienter vi får, säger han.

Företrädare för Rive har tidigare sagt till Råd & Rön att just att företaget börjat ta emot ”vanliga löntagare som klienter” varit en del av problemet för byrån eftersom de inte haft samma vana med juridiska dokument som personer med högre inkomster.

 

Läs tidigare artiklar om Rive:
Rive Juridiska Byrå i konkurs
Flög privatplan på klienternas bekostnad