Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Ny sms-bluff mot Teliakunder

Ett sms som ska se ut att komma från Telia meddelar mottagaren att företaget av misstag debiterat en summa pengar som ska återbetalas. Men meddelandet är en bluff.

Publicerad

Så här ser sms:et med Teliabluffen ut.

En av Råd & Röns läsare vill varna andra för en ny variant av sms-bluff som ska se ut att komma från Telia. Vi har tidigare skrivit om bluffar där kunden ska luras att tro att företaget debiterat en faktura två gånger och vill återbetala. Den här gången talas det i stället om att företaget gjort ett misstag och debiterat 1 419 kronor.

För att få tillbaka pengarna uppmanas mottagaren att klicka på en länk inom 24 timmar. Att skapa stress hos mottagaren genom att sätta en tidsgräns är ett vanligt knep bland de som vill luras. Klicka inte på länken i meddelandet.  

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.