Hoppa till innehållet
Bluffvarning Falska sms

Tele2 utnyttjas i sms-bedrägeri

Ett sms med en bekräftelse på en beställning som ser ut att komma från Tele2 är ett försök att få dig att ringa en bedragare.

Publicerad

En av Råd & Röns läsare tog emot sms:et ovan och insåg att det var en bluff.

I vintras skrev vi om ett bluff-sms som såg ut att komma från Tele2 med en bekräftelse på en beställning. När mottagaren ringde numret i sms:et för att tala om att ingen beställning gjorts försökte bedragaren lura till sig bankuppgifter under förevändningen att mottagaren var utsatt för en id-stöld. Nu skickas ett snarlikt sms ut av bedragare igen.

Uppmaningen från Tele2 är att den som får liknande sms ska ignorera dem om man inte beställt några varor från operatören.
Om man är osäker kan man kontakta företagets kundtjänst. Den som är kund hos Tele2 eller Comviq kan skicka sms:et vidare till nummer 777 så att operatören får vetskap om bedrägeriförsök som pågår.

Liknande sms med orderbekräftelser på inte beställda varor eller abonnemang skickas även ut där andra operatörer ser ut att vara avsändaren. Vill du ta kontakt med operatören för att dubbelkolla att ingen beställning gjorts, gör det via kundtjänstnummer som du hittar på operatörens hemsida och inte via numret i sms:et.

Råd & Röns bluffvarningar

Det här ett bedrägeri som vi på Råd & Rön har publicerat på vår lista över bluffvarningar. Där sammanställer vi aktuella bedrägeriförsök som du kan råka ut för. Bedrägeriförsöken sker ofta via e-post, telefon eller sms men kan också ske på andra sätt.

Vill du varna för ett bedrägeri som du utsatts för? Mejla oss på radron@radron.se. Bifoga gärna en skärmdump på bedrägeriet från din mobil eller dator.