Hoppa till innehållet

Råd&Rön använder cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen.

Tingsrätten underkände Arns rekommendation

Råd & Rön plockar bort OBM Kronoberg från Svarta listan.

Publicerad

Husköparna ville ha ersättning för att besiktningsmannen missat problem med en golvbrunn i ett badrum, men företaget fick rätt i tingsrätten.  Bilden kommer från ett annat badrum.

OBM Kronoberg utförde hösten 2017 en överlåtelsebesiktning av en fastighet som köpts av ett par. Efter ungefär ett halvår gjordes en ny besiktning av ett annat företag på uppdrag av parets försäkringsbolag. I samband med den anmärkte besiktningsmannen på hur fuktskiktet utförts vid golvbrunnen i ett badrum, något som paret ansåg att OBM Kronoberg borde påpekat vid den första besiktningen. 

Paret tog ärendet till Allmänna reklamationsnämnden som rekommenderade att OBM Kronoberg skulle ersätta dem med 100 000 kronor, vilket företaget valt att inte göra. Till följd av det publicerade Råd & Rön företaget på Svarta listan tillsammans med andra företag som inte följt rekommendationerna. 

Nu har ärendet avgjorts i Helsingborgs tingsrätt. Tingsrätten kom fram till att OBM Kronoberg visserligen borde ha uppmärksammat paret på avvikelsen vid den aktuella golvbrunnen men att paret inte lyckats visa att det lidit någon skada på grund av företagets misstag. Därför förlorar paret målet och får betala rättegångskostnader på totalt 169 425 kronor.

Råd & Rön har efter domen beslutat att ta bort OBM Kronoberg från Svarta listan, där ett företag annars ligger kvar i två års tid.